Daha önce Bornova Belediyesi'ni ziyaret eden Bialystok Belediye Başkanı Tadeusz Truskolaski, Polonya'da Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ve meclis üyelerini ağırladı. 295 bin nüfusu, 45 bin üniversite öğrencisi ve yoğun sanayisiyle Bornova'yla benzer özellikleri bulunan Polonya'nın kuzeydoğsunun merkezi konumundaki Bialystok ile Bornova arasında kardeş kent ilişkileri başlatıldı.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ile Bialystok Belediye Başkanı Tadeusz Truskolaski, bu konuda iyi niyet sözleşmesi imzaladı. Karşılıklı ziyaretler ve 'iyi niyet protokolü' ile Bornova ve Bialystok arasında sıkı bağlar kurulurken, kardeş kent protokolünün ise 2013 yılı bahar aylarında Bornova'da imzalanmasına karar verildi. Polonyalı, Beyaz Rus, Alman, Tatar, Roman ve musevi toplulukların barış içinde yaşadığı çokuluslu yapısıyla dikkat çeken, yüzde 32'si yeşil alanlardan oluşan, 20'nin üzerinde yüksek öğretim kurumu bulunan Bialystok ile kültürel sosyal ve ekonomik ilişkiler geliştirilecek.

Türk girişimcilere yatırım çağrısı


Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ile kardeş kent olma yolunda iyi niyet sözleşmesi imzalamaktan büyük onur duyduğunu söyleyen Bialystok Belediye Başkanı Tadeusz Truskolaski, kardeş kent anlaşmasının da imzalanmasıyla önemli işbirlikleri yapacaklarına inandığını söyledi. Truskolaski, Türk girişimcileri kentlerine yatırıp yapmaya çağırdı.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ise 2013 yılı bahar ayında Bornova"da imzalanacak kardeş kent protokolü ile iki kent bir birine daha yakınlaşacak. "Bialystok 330 bin nüfuslu güzel bir şehir. Daha önce Truskolaski ile Bornovamızı gezmiştik. Şimdi de Bialystok'u gezdik. Çalışmaları yerinde inceledik"dedi.