Bornova Belediyesi ve Türk Kızılayı Bornova Şube Başkanlığı arasında geçen yıl imzalanan Destek Hizmet Projesi İşbirliği ile düzenlenen iftar yemekleri bu sene de Ramazan ayı boyunca Bornova'nın farklı mahallelerinde dağıtılacak. Kurulacak olan iftar çadırlarıyla birlikte geçen yıl büyük ilgi gören ve eski Ramazan ruhunu yaşatan Ramazan Kumpanyası da Bornovalılar ile tekrar buluşacak. Karagöz Hacivat, dans şovları, Tuzsuz Deli Bekir ve Oğlu, İbiş ile Efendi, İbiş ile Ali Nazik ve sihirbaz gösterileri Ramazan gecelerine renk katacak.

Bornova'nın her yerinde iftar sofraları kurulacak

İzmirli hayırseverlerin katkılarıyla hazırlanacak olan iftar çadırları Bornova'nın 29 mahallesini gezerken, Yeşilova Karacaoğlan Mahallesi'nde ise her gün iftar yemeği dağıtımı yapılacak. İzmirli hayırsever kurum, kuruluş ve kişilerin bağışlarıyla organize edilen iftar yemeklerinin her biri, yaklaşık bin 200 kişiye ulaşacak. Bornova Belediyesi'nin ikram aracı da iftar saatinden sonra çeşitli noktalarda limonata, çay, kahve ve su servisi yapacak.

Hijyenik ortamda ibadet

Tüm yıl boyunca ilçedeki cemevi, kilise ve camilerde düzenli olarak temizlik hizmeti veren Bornova Belediyesi, Ramazan ayı öncesinde temizlik çalışmalarını da yoğunlaştırdı. Vatandaşların daha hijyenik bir ortamda ibadetlerini yerine getirmesi için Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler camileri sırayla baştan aşağı temizlemeye devam ediyor. Ayrıca Bornova Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri Ramazan ayında yoğun olarak çalışan gıda işletmelerine yönelik denetimleri de arttırdı.

Ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu ortaya çıkardığını hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "Türk Kızılayı ile yaptığımız işbirliğiyle yılın 12 ayı Dost Market aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine ulaşıyoruz. Ramazan ayında da iftar çadırlarımızda vatandaşlarımıza yemek dağıtırken, Ramazan Kumpanyası ile de eski ramazan ruhunu yaşatacağız" dedi.