Nevvar Salih İşgören İlkokulu için çıkarılan boşaltma kararına karşı veliler, örgütlenmiş ve Valilik önünde basın açıklaması yapmıştı. Hatta olay CHP vekili tarafından meclise taşınmış ama karar uygulanmaya devam edilmişti. Veliler ise kararın uygulanmasının durdurulması için kararı yargıya götürdü. Çocuklarının eğitimlerine Nevvar Salih İşgören'de devam etmesini isteyen veliler, BİLSEM'de fiziki koşulların yetersizliğinden dolayı başlayan sürecin diğer tarafta da 386 öğrenciyi mağdur ettiğini belirtti. Alınan kararın bir tarafı mutlu ederken, diğer tarafı mutsuz ettiğini söyleyen veliler, alınan yanlış karardan dönülmesi için mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

Bütün süreç bir dilekçeyle başladı

Nevvar Salih İşgören İlkokulu'nun kapatılıp, eğitim gören 386 öğrencinin Melih Özakat İlkokulu'na taşınması sürecinin Konak Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) Müdürü Gözde Budak'ın yazdığı dilekçe sonucu başladığı ortaya çıktı. BİLSEM Müdürü Gözde Budak tarafında kaleme alınan 'Okulumuzun 2005 yılından beri kullandığı Alsancak Meliz Özakat İlkokulu ek binası 3'üncü katı fiziki koşulları itibari ile kurumumuzun eğitim ve öğretim işlerini karşılayamamaktadır' ibaresiyle başlayan dilekçesi, Maarif Müfettişi Kamil Yeğin tarafından işleme konuldu. Müfettişi yazdığı rapor sonrası Nevvar Salih İşgören'de eğitim-öğretimlerini sürdüren 386 öğrencinin Melih Özakat'a taşınmasına ve Melih Özakat'taki BİLSEM'in de Nevvar Salih İşgören'e taşınmasına karar veren raporunu ilgili birimlere sunduğu ve sonunda da valinin konuyu onayladığı belirlendi. Boşaltma işlemine başlanan Nevvar Salih İşgören'deki ve Melih Özakat'ta norm fazlası durumuna düşen öğretmenlerin de belirlendiği ve farklı okullara gönderilmesine başlanacağı bilgisine ulaşıldı. Alınan karar ise ortadaki fiziki yetersizlik sorununu gidermezken, bir tarafı mutlu eden karar, diğer tarafı mutsuz etti. Alınan kararın öğrencilerin eğitim-öğretimlerine zarar vereceğini belirten veliler, alınan karardan dönülmesi için yargıya başvurduklarını ve sonuna kadar gideceklerini belirtti.

'Bir okul sevindiriliyor ama diğeri mağdur'

Her iki okulda da öğretmenlerin norm fazlası durumuna düştüğünü belirten veli Ecem Canıdar, 'Öğretmenlerden en yüksekten en düşüğe göre puan sıralaması yapılacak ve düşük olan 8 öğretmen farklı okullara gitmek zorunda kalacak. Çocuğumun sınıf öğretmenin puanı düşük olduğu için başka okula tayini çıkacak. Olayda öğrenciler ve öğretmenlerin mağduriyetleri söz konusu olduğu için kararın durdurulması için mahkemeye başvurduk. Yargının kararı durduracağını ümit ediyoruz. Çünkü burada bir okul kapatılıyor. Kapatılma nedeni ise, BİLSEM'deki okul müdürünün dilekçesiyle, müfettişin işlemlere başladığı ve Nevvar Salih İşgören'in Melih Özakat'a taşınılması istenildiği yönünde iddiaları biliyoruz. Orada mağdur olanların başkalarını mağdur etme hakkı var mı? Burada bir ayrım da söz konusudur. Zaten müfettişin raporunda bilgi yanlışlığı ve eksikliği de var. Biz alınan bu yanlış karardan bir an önce dönülmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz' dedi.

Öğrencilerin derslik sorunları olacak

Melih Özakat İlkokulu'nda 439 öğrenci olduğunu ve Nevvar Salih İşgören'den de 386 öğrencinin gelmesiyle okulun bu öğrenci sayısını kaldıramayacağını belirten Canıdar, sözlerini şöyle tamamladı: Okulumuz kapatılarak çıkarılan boşaltma kararıyla, öğrenciler ve öğretmenler mağdur ediliyor. Öğretmenlerimiz norm fazlası olarak değerlendirilip, başka okullara aktarılacak. Melih Özakat 800'ün üzerindeki öğrencinin derslik, tuvalet ve güvenlik sorununu kaldıramaz. Her çocuğun en temel hakkı olan eğitim hakkına karşı yapılan bu yanlışlığın acilen giderilmesi için 5 veli yargıya başvurduk. Melih Özakat'ın 800'ün üzerindeki öğrenciyi taşıyamayacağını okul müdürü de sürekli belirtiyor. Ancak hala yanlışta ısrar ediliyor.  Çocuklarımızın eğitimleri ve geleceği için yapılan bu yanlışlıktan ivedilikle geri dönülmesini talep ediyoruz.