İzmir, organik ürünler ile zeytin ve zeytinyağının buluşma noktası oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından organize edilen "Olivtech – 6. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı" ile "Ekoloji İzmir - 7. İzmir Organik Ürünler Fuarı" açıldı.

Fuar İzmir'de gerçekleşen açılış törenine katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye’nin alanında en önemli firmalarını ağırlamaktan mutlu olduklarını söyledi. Fuarların büyümesinin Türk zeytin ve zeytinyağı ile organik ürünlerinin yurtdışında tanınırlığını artıracağını vurgulayan Başkan Kocaoğlu, organik sektöründe İzmir’in önemli bir merkez olduğunu kaydetti. Başkan Kocaoğlu, “Hem Olivtech hem de Ekoloji İzmir fuarlarını, daha da zenginlik ekleyerek, aynı MARBLE ve Gelinlik fuarlarında olduğu gibi büyütmek istiyoruz” dedi.

C ve D hollerinde düzenlenen her iki fuarı da gezerek katılımcılarla sohbet eden Başkan Kocaoğlu, “Ekoloji Ormanı”na kendi adına bir fidan dikmek için imza attı. Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Başkanı Ümmühan Tibet de Başkan Kocaoğlu’na teşekkür plaketi sundu. Başkan Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin Yarımada mimarisi tarzında hazırlanan otantik standında ikram edilen kahveyle yorgunluk attı.

 
Sektörün tek ihtisas fuarı

Sektöründeki tek ihtisas fuarı olan Olivtech ile Türkiye’yi ulusal ve uluslararası alanda temsil eden tek sertifikalı fuarı Ekoloji İzmir, bu yıl da yerli yabancı tüm sektör temsilcilerini İzmir’de buluşturdu.

Eş zamanlı düzenlenen fuarlar, profesyonel ziyaretçiye yönelik olarak organize edildi. Profesyonel ziyaretçi girişlerinin ücretsiz olduğu fuarlar, son tüketiciler için 27-28-29 Nisan’da 10 TL, 30 Nisan Cumartesi günü ise ücretsiz olacak. Ziyaretçiler tek bir bilet ile iki fuarı birden gezebilecek. Birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak ve alanında uzman birçok değerli konuğu ağırlayacak olan fuarların ziyaret saatleri, 10.00 – 19.00 olarak belirlendi.

 
Her şeyi organik

Sadece organik sertifikalı ürünlerin sergilendiği Ekoloji İzmir’de; bebek eşyalarından, tekstile, kozmetikten organik gıdaya birçok ürün bulunuyor. Fuar İzmir D holünde gerçekleştirilen fuar, 22 ilden 113 katılımcıya ev sahipliği yapıyor. Ayrıca fuar kapsamında “Organik Pazar”, tüm organik ürünlerin bir arada sergilendiği “Demo Dükkan” ile tüm gün açık olan ve menüleri katılımcıların teşhir ürünlerinden oluşan “Organik Restoran” ziyaretçilere hizmet verecek. Ayrıca organik tekstil ürünlerinin bir arada bulunduğu alan da fuar boyunca ziyaretçiler tarafından görülebilecek.

Ekoloji İzmir Fuarı kapsamında geçtiğimiz yıl oluşturulan Ekoloji Ormanı’na her katılımcı firma için fidan dikimi de gerçekleştirilecek.

 
Olivtech'e 254 katılımcı

254 katılımcıyı ağırlayan Olivtech Fuarı ise zeytin ile zeytinyağını ziyaretçilerle 6. kez bir araya getiriyor. 4 gün sürecek fuarda zeytin, zeytinyağı, süt ve süt ürünleri, turşu, zeytinyağlı sabunlar, fidan, tohum, gübre, ambalaj malzemeleri, üretim teknolojileri, saklama üniteleri, zeytin stoklama tankları, cam şişe, mantar, gıda analiz laboratuvarları, laboratuvar analiz cihazları, zeytin işleme makineleri ve ekipmanları, hasat makineleri, sektörel yayınlar ve kuruluşlar sergileniyor. Fuar özel tadım atölyeleri, çeşitli yörelerin zeytin ve zeytinyağlarını buluşturan Oil Bar’lar, interaktif paneller, ünlü şeflerin yemek şovlarıyla devam edecek. Ünlü şeflerden Refika Birgül 28 Nisan’da, Özgür Şef ise 29 Nisan’da birbirinden lezzetli yemek tariflerini ziyaretçilerle paylaşacak.