Buca'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu 7. Cumhuriyet Kültür Şenliği ile devam etti. Buca Belediyesi ve Buca Kent Konseyi işbirliği ile kasaplar Meydanı'nda düzenlenen kültür şenliğine Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Buca Kent Konseyi Başkanı Mürüvet Balcılar, Cumhuriyet aşığı yüzlerce Bucalı ile çok sayıda dernek ve sivil toplum kuruluşu katıldı.
Derneklerin kendi yörelerine ait kıyafet ve yemekleri sergilediği şenlik Bucalılardan yoğun ilgi gördü. Stantları tek tek gezen Başkan Levent Piriştina, Cumhuriyet ile yaşatılan kültürel değerleri sergileyen katılımcıların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayıp, Buca Kent Konseyi Başkanı Mürüvet Balcılar'la birlikte katılım belgelerini verdi.

Hediyeler verildi

Cumhuriyet Kültür Şenliği'nde Buca Kent Konseyi tarafından düzenlenen Cumhuriyetimizin Kazanımları konulu resim yarışmasında dereceye giren miniklere hediyeleri verildi. Cumhuriyet Şenliği'nin en dikkat çeken bölümü ise kültürel değerlerle birlikte Cumhuriyet'in getirdiği aydınlık geleceğin ortaya konduğu dans gösterileri oldu. Gösterilerde ay yıldızlı Türk Bayrağı minik öğrencilerin ellerinde yükseldi.