31 Mayıs Pazar günü sabah 11.00'da başlayacak festivale katılan İzmirliler, birbirinden eğlenceli konserler ve halk oyunları gösterileri eşliğinde unutulmayacak bir festivale tanıklık edecek. Festivalde ayrıca Belenbaşı'nın en iyi kirazı seçilecek ve üreticiler ilk 3'e girmek için yarışacak. Festivalin finali ise yılların eskitemediği efsane grup Yeni Türkü konseri ile yapılacak. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, keyifli bir gün geçirmek isteyen tüm İzmirlileri Belenbaşı'nda gerçekleşecek festivale davet etti.

Buca Belediyesi, Buca Kaymakamlığı ile Belenbaşı Köy Muhtarlığı'nın düzenlediği Yörük Kültürü'nü Tanıtma ve Kiraz Festivali, birbirinden değerli sanatçı ve şarkıcıları konuk edecek. Gün boyu sürecek konserlerde sanatçılar, Hale Yamaner, Erdal Güral, Esen Şeyda sahne alacak. Festivalin finali ise Yeni Türkü grubunun müzik şöleni ile yapılacak. Saat 21.00'da sahneye çıkacak, yılların eskitemediği efsane grup Yeni Türkü, festivale katılan binlerce İzmirliye müzik ziyafeti çekecek. 

Sürpriz eğlencelerinde yer aldığı festivale folklor gösterileri renk katacak. Festival boyunca Belenbaşı Köyü'nde kurulan Organik Pazar da ise bölge halkının yetiştirdiği organik ürünler de satışa sunulacak.