Buca Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yaşayan engelli vatandaşları tarımla buluşturacak Engelsiz Hobi Bahçeleri projesinin ilk etabını düzenlenen törenle hizmete açtı. Engelsiz Tarım Uygulaması'nın hayata geçirildiği Hobi Bahçeleri'ne ilk sebze fidesini engelli hemşerileri ile birlikte diken Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, "Bizim attığımız adım, Buca için, engelleri kaldırmak için" dedi.
CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül ve Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Gündüz Koçak'ın da katıldığı törende engelli vatandaşlar ilk fidelerini dikerken, bunu dans ederek kutladı.

İkinci etap Temmuz'da açılıyor

Buca Gölet Tesisleri'nde 14 dönümlük arazi üzerine kurulacak Engelsiz Hobi Bahçeleri'nin 3 bin metrekare alanda yer alacak birinci etabı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Engelli çocuklar ile yaş sınırı olmaksızın Alzheimer hastalarını kapsayan projenin açılış töreninde konuşan Başkan Piriştina, "Tarımla, doğayla olan ilişkimizi, engelleri kaldırmak adına olan çabalarımızı biz çok önemsiyorduk. Dedik ki Bucamızda, güzel köylerimizde ve burada hareketliliği nasıl sağlarız. Sizlerle tarımı, sizlerle bu güzelliği birlikte nasıl yaşarız diye. Bu öyle bir projenin ürünüdür. Ne mutlu ki bunun ilk etabını açıyoruz. İkinci etabı da Temmuz'un ikinci yarısında hazır olacak" dedi.

Meyve sebze ekilecek

Projenin tamamlanması ile 400'ü aşkın engelli vatandaşın tarımla buluşacağını söyleyen Piriştina, "Burada doğanın ve tarımın keyfini çıkartacağız. Meyveyi sebzeyi birlikte ekeceğiz. Bu bizi oldukça heyecanlandırıyor. Şimdi bugün yağan yağmurda buranın ne kadar bereketli ve hayırlı olacağına işaret ediyor. Bugün bir kez daha görüldüğü gibi bizim attığımız adım Buca için, Buca'da ki engellerin kaldırmak içindi. Engelsiz Hobi Bahçelerimiz hepimize hayırlı olsun" diye konuştu.

'Başkan empati yaptı'

Başkan Piriştina'ya, Buca'da engelleri kaldırmaya yönelik hayata geçirdiği projeleri için tüm engelliler adına teşekkür eden Buca Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Gündüz Koçak "Buca'da güzel ve ihtisaslı bir engelli mücadelesi var. Bir de buna güzel bir ruh değdi. Bu bir empatiydi. Sihirli bir dokunuş oldu. Bu dokunuşu Başkanımız Levent Piriştina'ya borçluyuz. Bu mücadelede bizi anladığı için, empati yaptığı için, ben engelli olsam ne isterdim, ben bir engelli ailesi olsam ne yapılmasını isterdim düşüncesi ile hareket ederek, böyle güzel şeyler yapılmaya başlandı" dedi. 
Açılış töreninin ardından Başkan Piriştina ile engelli vatandaşlar projenin ilk tohumunu birlikte attı, domates ve biber fidesi dikti.