Bornova ile Buca ilçelerinin sınırında kalan Şahintepesi Mevkii'ndeki otluk alanda dün akşam saatlerinde yangın çıktı. Alevleri görenler, polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken, Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 3 helikopter, 1 yangın söndürme uçağı ve 8 arazöz ile onlarca yer işçisi müdahale etti. Ancak rüzgar nedeniyle yayılan alevler omanlık alanla askeri bölgeye de sıçradı. Kontrol altına alınamayan alevler hızla ilerlerken, ekipler yangının önünü kesmeye çalıştı. Havanın kararmasıyla birlikte havadan müdahalenin yapılamadığı yangında, alevlerin bahçe duvarına ulaştığı Buca Huzurevi ve Yaşlı Bakımevi'nde bulunan yaşlılar çevredekiler tarafından kurtarıldı. Ayrıca, alevlerin tehdit ettiği yerleşim birimlerindeki vatandaşların tahliye edildiği öğrenildi.



YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

İzmir'in Bornova ve Buca ilçeleri sınırındaki Şahintepesi Mevkii'nde otluk alanda başlayan, ardından ormanlık alana sıçrayan yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarına başlanan yangında tahliye edilen Buca Huzurevi ve Yaşlı Bakımevi'ndeki yaşlılar tehlikenin geçmesiyle içeri alınırken, yakın sokakta bulunan vatandaşların da evlerine girmelerine izin veriliyor. Huzurevindeki yaşlılarını tahliyesine yardım eden Dokuz Eylül Üniversitesi Büro Yönetimi öğrencisi 21 yaşındaki Cihat İman, "Yangın önce küçüktü, daha rüzgarında etkisiyle büyüdü. Biz burada öğrenci yurdunda kalıyoruz. Karşıda bulunan huzurevine doğru alevler yaklaşınca oraya gidip yaşlıları dışarıya çıkardık" dedi. Huzurevinde kalan ve dumandan etkilenerek hastaneye kaldırılan 80 yaşındaki Ayşe Aytaç'ın ise sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

SABOTAJ İDDİASI ARAŞTIRILIYOR

Yangında zarar gören alanın miktarı henüz belirlenemedi. Bölgede bulunan askeri alandan dolayı sabotaj iddialarına karşın yangının çıkış sebebini belirlemek amacıyla geniş çaplı araştırma başlatıldı.