Buca Kent Konseyi ve Buca Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği anma etkinliği için Şirinyer Parkı önünde toplanan kadınlar, mor boyalı ellerini basarak oluşturdukları  “ Şiddete Hayır” pankartıyla Buca Belediyesi Özgecan Aslan Kadın Danışma Merkezi’ne sloganlarla yürüyüp, şiddete karşı mücadele için and içti.

Mersin’in Tarsus ilçesinde 20 yaşında katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan, ölümünün üçüncü yılında Buca’da anıldı. Buca Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ve Buca Kent Konseyi işbirliğiyle düzenlenen anma töreni Şirinyer Parkı’nda yapıldı.  

Kadına uygulanan her türlü şiddetin, ayrımcılığın ve baskının son bulmasını isteyen Bucalı kadınlar, ellerini mor boyaya batırarak “ Kadına Şiddete Hayır” pankartı yaptı.
Pankartları eşliğinde kadına şiddetin sembolü haline gelen Özgecan Aslan’ın adının verildiği Özgecan Aslan Kadın Danışma Merkezi’ne sloganlar eşliğinde yürüyen Bucalı kadınlara çevre esnaf ve vatandaşlar da alkışlarıyla destek verdi.

Buca Belediyesi Özgecan Kadın Danışma Merkezi önünde toplanan kadınlar, kadına şiddetin sembolü olan Özgecan Aslan anısına oluşturulan köşeye karanfiller bıraktı. Töreninde konuşan Buca Kent Konseyi Genel Sekreteri Ramize Sevilmiş, kadına yönelik şiddet karşısındaki mücadelelerini,  kadını kurban değil, toplumsal özne olarak açığa çıkaran, daha güçlü kadın dayanışması yaratarak sürdüreceklerini söyledi.
Buca Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Melike Uğur Aktan ise kadını ikinci sınıf gösteren tüm söylemlerden uzaklaşılması gerektiğini belirtirken, özellikle camilerde verilen vaazlarda kadının toplumdaki yeri ve değerinin anlatılmasını istedi.