Buca Belediyesi'nin Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan Pırlanta Merkezleri'nin 5.'si Kozağaç Mahallesi'nde açılıyor. 3-6 yaş arasındaki çocuklara ücretsiz geçici bakım hizmeti verilen ve ilki bir yıl önce açılan merkezlerden bugüne kadar 2500 çocuk, 43 bin kez yararlandı. Kozağaç'ta açılacak olan merkezle bu sayının 3500'e ulaşması hedefleniyor.

Okul öncesi çocuklara ücretsiz geçici bakım hizmeti sağlamasının yanı sıra annelere de sosyo-ekonomik yaşama katılma imkanı sağlayan Pırlanta Merkezleri'nin ilki bir yıl önce Şirinyer Kadın Aktivite Merkezi içinde açıldı. Kısa sürede yoğun ilgi gören merkezlerin sayısı 1 yılda 4'e ulaştı. Şirinyer, Gediz Sevgi Yolu, Çamlıkule ve Betontaş Pırlanta Merkezleri'nin ardından hizmete açılacak Kozağaç Pırlanta Merkezi'nin açılışını CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yapması bekleniyor.

Kozağaç Pırlanta Merkezi Kozağaç Mahallesi'nin yanı sıra Dumlupınar ve Atatürk Mahalleleri'ndeki 3-6 yaş arası 1800 çocuğa hizmet verecek. Ana bina, çocuk bahçesi ve oyun grubu ile park düzenlemesinden oluşan merkez, 3500 metrekare alan üzerine projelendirildi.

Amaç kadınlara zaman yaratmak

Pırlanta merkezlerinin sadece çocuklara değil, Bucalı kadınlara yapılan çok önemli bir yatırım olduğunu ifade eden Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, "Bu pırlanta merkezlerinin amacı, hayattan, şehirden kopartılarak, dört duvar arasına mahkum edilmeye çalışılan ve 'kendime zaman ayıramıyorum' diyen kadınlarımızı sokağa çıkartmaktı. Pırlanta merkezlerinde biz çocuklara bakarken, onları hayata hazırlarken, kadınlarımızın da bu ülke için, Buca için ve kendi günlük ihtiyacını karşılaması için zaman yaratmaya çalıştık. O yüzden pırlanta merkezleri sadece çocuğa yapılan bir yatırım değil aslında kadınlarımıza da yapılan çok önemli bir yatırımdır" dedi.