Yarı Olimpik havuzun temel atılışında Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'yı CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP İzmir milletvekilleri Musa Çam, Mustafa Moroğlu, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, CHP Buca İlçe Başkanı Bekdaş Gül, CHP Bornova İlçe Başkanı Enver Dündar, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri Buca Kent Konseyi Başkanı Rezzan Gedik, Buca Muhtarlar Derneği, Buca Engelliler Derneği, Otokent Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Akın , Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, ve mahalle sakinleri yalnız bırakmadı.

Çocuklara ücretsiz yüzme eğitimi


İlköğretim Okulu çağındaki çocuklara ücretsiz yüzme eğitimi vermek ve belediyenin daha iyi hizmet vermesini sağlamak amacıyla yola çıkan Başkan Ercan Tatı, toplam 5 bin 367 metrekare kapalı alana sahip tesisin 5 milyon 744 bin lira ihale bedeli olduğunu söyledi. Tatı, proje kapsamında 25 x 12.5 metre boyutlarında yarı olimpik yüzme havuzu, havuz bölümünde yer alan 300 kişilik seyir trübünü, sporcu ve halkın kullanımına hizmet verecek fitnees salonu, sporcu eğitimleri için kullanılacak spor odası ve 1 adet sauna-hamamın da yer alacağını söyledi.

300 kişilik konferans ve tiyatro salonu


Yapılanın sadece yarı olimpik yüzme havuzu olmadığının da altını çizen Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, gerektiğinde tiyatro oyunları ve gösteriler için de kullanılabilecek, projeksiyon odası–sahne ve sahne arkası ile birlikte 400m² lik konferans ve gösteri salonunda mevcut olduğunu dile getirdi. Halkın kültürel, sosyal ve sportif aktivitelerini artırmak istediği söyleyen Tatı, "Kültür Müdürlüğü kullanımı için planlanmış 6 adet 30 metrekarelik eğitim odası, 2 adet 70 metrekarelik çalışma atölyesi, sergi mekanı ve eğitmenlere ait odalar ile müdürlük ofisi, 2 adet çok amaçlı aktivite alanı, 50 araçlık otopark, belediye birimleri için çalışma ofisleri bulunmaktadır" dedi.

Temeli atılmamış havuza soruşturma


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere Türkiye'nin birçok ilinin Milletvekillerinin başarılı çalışmalarından dolayı telgraf gönderdiği açılış gününde başkan Ercan Tatı'ya daha temeli atılmayan Yarı Olimpik Havuz'un soruşturma evraklarının gelmesi kendisi başta olmak üzere herkesi şoka soktu. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, konuşmasına eline ulaşan soruşturma evraklarıyla çıkarak, birçok kişinin temel atışı ve çalışmalarından dolayı tebrik ederken bazı güçlerinde bunları karalamayı çalıştığını vurguladı. Tatı, şunları söyledi:
"Sevincimize ortak olmak isteyenlerin mutluluk mesajlarını aldık. Herkes bizim yaptığımız çalışmalarda başarılarımızı diledi. Biz daha temel atmadık. Onu atmak için bir aradayız. Biz her soruşturmaya açığız. Şu an bile belediyemizde kaç müfettiş var bilmiyoruz. Onlara alıştık 3- 4 tane oda açtık gelsinler incelesinler. Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz, Cumhuriyet Rant Partisi değiliz. Biz rantın peşinden koşanlardan değiliz, halkın arkasından gidenlerdeniz. Bizim önümüzü halk açıyor, rant açmıyor. Tüm hesaplarımızda açıktır. Bu kadar neden bunu söylüyoruz. Soruşturmaya zaten açığız. Zaten 3,5 yıldır soruşturuluyoruz. Hepimizin başına geliyor, ama daha temeli atmadık. Yazısı burada. Heralde daha temeli attık binası bitti zannettiler de soruşturma açıyorlar. Daha temeli atmadım. Şu yazılarda imzası olan arkadaşlarımı açılışa davet edeceğim. Çocuklarını ve torunlarını buraya getirsinler. Bizim nasıl ki hedefimiz, Şirinyer'de Buca'da çocuklarımıza ücretsiz yüzme öğretmekse, onların çocukları da bizim çocuklarımız. Ama şu imzayı atarken yürekleri sızlayacak. Burada tuz kokmuş arkadaşlar. Belki tuzda yoktur ama bunlar bizi yıldıramaz. Her türlü hesabımız açık, arkamızda halk var, önümüzde aydınlık var. Bizim aydınlığımız Cumhuriyet'in aydınlığı, bizim aydınlığımız sahte ışıklar değil. Hiçbir şey bizi yıldıramaz. Biz yüzme havuzumuzu yapacağız ve açacağız. "

"Bıraktığı borcu bilmeyen belediye başkanı TV'lerde"


Temel atılışının konuşmasında elindeki soruşturma evrakını açıklayan ve eski dönem belediye başkanlarının hayallerini Buca'da ilk kez gerçekleştiren Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı şöyle devam etti: "Biz bu gelen yazılara şimdi olduğu gibi bundan sonra da alışacağız. Bu yazıyı imzalayanlar sadece ellerinde kılıç olanlar. Kalemi kılıç olarak kullananlar. Gerçekten büyük bir yüreklilikle inanıyorum yukarısının bundan haberi yok. Kendini kraldan çok kral zannedenler. Ama biz buradayız ben Ercan Tatı olarak bütün hesaplarım açık. Buca Belediyesi de ordadır. Aldığım nokta bellidir 30 Milyon TL borç, ama halen daha kaç para borç bıraktığını bilmeyen bir belediye başkanı da televizyonlarda. 30 Milyon lira borcumuz 14 milyon liraya inmiştir. Yaptığım yatırımlar ordadır yapacaklarımızda muhtarlarımızla, Kent Konseyimizle sizlerle beraber daha büyük açılışlarla ilçemizi daha yaşanabilir hale getirmek için hep beraber omuz omuza çalışacağız arkadaşlar" diye konuştu.