Esin Gençel- Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen), İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Yaşar Gül, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yürütülen toplu sözleşmelerle ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Toplu sözleşme hakkımızı kullanamıyoruz diyen Gül, konuşmasına şu şekilde devam etti: "4688 nolu yasa değişikliği yapılmadan toplu sözleşme yapıldı. Belediye ve sendikalardan sorumlu bürokratlar arasında sorunlar var. Aziz Başkan İzmir'i bu bürokratlarla yönetemeyeceğini bilmeli. Bürokratlar sayın Başkanı yanıltıyor. Sadece duymak istediği şeyleri söylüyorlar. Yasayı hayata geçirmemek için direniyorlar" dedi.

'Ahbap - Çavuş ilişkisi ile İzmir'in yönetilmez'


Ahbap çavuş ilişkisi ile İzmir'in yönetilemeyeceğini belirten Gül, "İki kişi oturup 10 dakika kafa yorsa bu iş çözülür. Fakat 6 aydır bekletiliyoruz. Tabi bürokratlar işçinin ne çektiğini bilmiyor. 35-40 yıldır burada olan bürokratlar var emekliliği geliyor ama bırakıp gitmiyor. Hangisi hangi projeye imza atıyor merak ediyorum. Bu kentin sağlıklı bir şekilde yönetilmesini istiyoruz. Sayın bürokratların emeklilikleri gelmiş. Eğer yapamıyorlarsa bırakıp gitsinler. Şu an Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan genç, yetenekli arkadaşlar var" dedi.

Belediyede huzur kalmadı

4688 Sayılı Yasanın hayata geçmesi için yapılan toplantılardan sonuç çıkmadığını söyleyen Gül, "Şunu gördük ki bürokratların karar mekanizmaları çalışmıyor. Biz bu konuda tüm duyarlılığımız ile davranırken bürokratlar keyfi davranıyorlar. Son süreç gösteriyor ki İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hiç bir yerinde bir huzur kalmadı. Bürokratlar toplantılarda Başkanın korkusundan Başkana ne bir şey söylüyorlar ne de üretiyorlar. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yasanın neler götürdüğüyle ilgili bir çalışma yapılmıyor, toplu sözleşme sürecinin çalışanlara neler getirdiği bilinmiyor. Sayın Başkan İzmir'i yönetirken bu bürokrat yapısıyla çok ileri gidemeyecek. Buradan, vizyon katacak bir yapının olmadığı anlaşıyor. Ama Sayın Başkan gelişmelere kulaklarını kapatıyor. Biz barışçıl olmaya çalıştık. Onların bizi bu anlayışla yürütmeleri haksızlıktır. Sayın başkan görüşme taleplerini geri çeviriyor" şeklinde konuştu.

Sorun çözülmezse grev var

Konuya çözüm üretilmemesi halinde eylem yapacaklarını vurgulayan Gül, "Bürokratlar başkanını korkusundan sorunları söyleyemiyorlar e çözüm bulamıyorlar. Bir an önca çözüm bulunmasını istiyoruz. Eğer çözülmezse meşru mücadelemize devam ereceğiz, sokaklara çıkacağız. Grev gerekiyorsa grevede gideriz. Umarım o duruma gelmeden Sayın Başkan bürokratlarıyla bu konuyu çözer. Bıçak kemiğe dayandı" dedi.