Mahkemenin 30 tanığı dinleyeceği davada, Aziz Kocaoğlu'nun avukatı Ercan Demir'in, daha önceki duruşmada dinlenmelerini talep ettiği, rapor hazırlayan bilirkişilerin ise duruşmaya çağırılmadığı belirtildi.

2011 yılı Mayıs ve Kasım aylarında polisin gerçekleştirdiği operasyonların ardından tutuksuz olan CHP'li izmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun aralarında bulunduğu, 2'si aranan, 2'si başka suçtan tutuklu olmak üzere toplam 22'si tutuklu 130 sanığın yargılanmasına, geçen Nisan ayı başında İzmir Özel Yetkili 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Mete Atilla Kırdar, Bahattin Yadoğlu'nun mağdur, Cevahir Cem Kiraz, Kazım Murat Aydın'ın şikayetçi olduğu davanın ilk celsesi 10 gün sürdü. İlk gün yaklaşık 10 bin kişi adliye dışında toplanıp, protestolarıyla, sloganlarıyla davaya yönelik tepkilerini dile getirdi. Yargılama sırasında, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Bey ile Grand Plaza A.Ş. eski Genel Müdürü Muharrem Derbentoğulları'nın tahliyesine karar verildi. Daha sonra, kültürel faaliyetlerin ihaleleriyle ilgili tutuklanan iki organizatör de ara kararla tahliye edildi. Davadaki tutuklu sanık sayısı 18'e düştü.

Uzunca bir süre ara verilen davaya 5 Temmuz'da yapılacak duruşmayla devam edileceği belirtildi. Mahkeme heyetinin duruşmaya 30 tanık çağırdığı öğrenildi. Mahkemenin, geçen celse, Ankara Nöbetçi Özel Yetkili Mahkemeye bilirkişi raporu alınması için gönderdiği, Buca Toplu Konutları, Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım kurumlarından ESHOT'un 750 durak ihalesi, İZBAN tanıtım filmi, fotoğraf çekimi ve masaüstü film yapılması dosyaları ile ilgili bilirkişi görevlendirmelerinin yeni yapıldığı, hazırlanacak raporların bu duruşmaya yetişmeyeceği vurgulandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun avukatı Ercan Demir, "Suçlamalarla ilgili rapor hazırlayan bilirkişilerin dinlenmesi yönünde talepte bulunduk. Mahkeme, 5 Temmuz'da yapılacak olan duruşmaya 30 tanık çağırdı. Bizim talebimiz yönünde henüz bir kabul ya da ret kararı vermedi. Bu duruşmada sadece tanıklar dinlenecek. Ardından da avukatların talepleri alınacak" dedi.