İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençleştirmek için budadığı ağaçlardan elde ettiği odunları ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor. Dallar ise öğütme makinelerinde gübre oluyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, dar gelirli ailelerin yakacak ihtiyacını karşılamak amacıyla kış ayları için şimdiden hazırlık yapıyor. Kent genelinde Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluk alanına giren alanlardaki ağaçların budanmasıyla elde edilen odunlar, önümüzdeki kış da sahiplerini bulacak, evleri ısıtacak. 2007 yılından bu yana ihtiyaçlı İzmirlilere toplam 1678 ton 530 kilogram odun yardımı yapan Belediye, 2012 yılının ilk altı ayında ise önümüzdeki kış için 210 ton odun hazırladı.
Ağaçların gelişimini kuvvetlendirerek sağlıklı yetişmelerini sağlamak için budama çalışması yapıldığını kaydeden Büyükşehir Belediyesi Tarım, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, odun kısımlarını ayırarak kış ayları için hazırladıklarını, dallarını ise öğütme makinaları sayesinde gübreye dönüştürdüklerini açıkladı.
Kış ağırlıklı olmak üzere yıl boyunca süren budama programı çerçevesinde özellikle okaliptüs, demir ağacı, yalancı karabiber, dut ve akasya türlerindeki ağaçların budandığı bildirildi.

5 yılda 1678 ton odun yardımı yapıldı

Büyükşehir Belediyesi tarafından budanan ağaçlar, 2007 yılından bu yana kış aylarında dar gelirli ailelerin yakacak ihtiyacını karşılıyor. O tarihten bu yana, ihtiyaçlı İzmirlilere bu yöntemle toplam 1678 ton 530 kilogram odun yardımı yapıldı. 2012 yılının ilk altı ayında ise vatandaşlara dağıtılmak üzere yaklaşık 210 ton odun hazırlandı.

Fotoğrafaltı: İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, İnciraltı'nda okaliptüs ağaçlarını budadı.