İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1949 yılında yapılan ve geçmişten günümüze kentin simgelerinden biri olma özelliğini taşıyan Varyant Yolu’nu yenileyecek. Resmi adı Birleşmiş Milletler Caddesi olan Varyant’taki eskiyen korkuluklar değiştirilecek, yol ölçüleri Karayolları Trafik Standartları’na göre düzenlenecek ve kaldırımlar yenilenecek. Varyant,  yeni yüzüyle Şubat ayında görücüye çıkacak.

Büyükşehir Belediyesi, Varyant’ta yapılacak yenileme çalışması için Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan gerekli izinleri aldı. Ağustos ayında çıkılacak ihalenin ardından Konak Meydanı’nı Eşrefpaşa ve Hatay’a bağlayan 1450 metre uzunluğundaki Varyant’ta yapılacak çalışma çerçevesinde, elektrik hatları yol boyunca yeraltına alınacak. Çeşitli kademelerde yer alan korkulukların bir kısmı boyanacak, yıpranmış ve eskimiş olanlar ise yenileniyle değiştirilecek. Söz konusu caddede yol ölçüleri, Karayolları Trafik Standartları’na uygun olarak yeniden düzenlenecek. Ayrıca, toplam 2 bin 900 metre uzunluğundaki kaldırım taşları tümüyle değişecek. Mevcut kaplamanın yerine Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde de uygulanan helikopter perdahlı beton arası bazalt taş kaplanacak. Böylece Varyant Yolu’nda hem taşıt trafiğinin hem de yayaların daha güvenli dolaşımı sağlanacak.

Büyükşehir Belediyesi daha önce de Varyant’taki yeşil alanları düzenlemişti. Çalışma kapsamında üzerine basmaya dayanıklı, dört mevsim yeşil kalan 3 bin 100 metrekare çim seren Belediye, 560 adet yer örtücü yerleştirmiş, yolun iki yanına da 3 bin 630 adet mevsimlik godetya ile 120 adet kartopu çalısı dikmişti.