Küçük yaşta çocuk felci geçirerek ömür boyu süren bir mücadele içine giren yürüme engelli Mehmet Ulus, son günlerde yaşadıklarıyla bir ağladı bir güldü. Kendisi gibi çocuk felci nedeniyle yürüme engelli olan eşi Arife Uslu ve iki çocuğuyla yaşamını sürdüren Ulus ailesi, geçimlerini sağladıkları üç tekerlekli motosiklet çalınınca adeta hayata küstü. Konak Meydanı'nda güvercinler için yem satan Ulus, motosikletinin çalınmasının ardından çalışmak bir yana evden bile çıkmaz hale geldi. Hayatı boyunca kimseden maddi destek almadan yaşayan, adeta ekmeğini taştan çıkaran Mehmet Ulus, hırsızın vurduğu darbeyle evine kapandı. Motosikletin kendisi ve eşi için yürümek, koşmak, evden dışarı çıkabilmek anlamına geldiğini söyleyen Ulus, kendisini bacaklarını kaybetmiş gibi hissettiğini ifade etti.

Başkan Tartan sözünü tuttu
Mehmet Ulus'un yüzünü güldüren yardım eli Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'dan geldi. Yönetim anlayışında "önce insan" diyerek çalıştıklarını her zaman dile getiren Başkan Tartan, bu anlayışın en güzel yansımalarından birini daha gösterdi. Mehmet Ulus'u evinde ziyaret eden ve yaşadıklarını dinleyen Başkan Hakan Tartan, en kısa zamanda yeni bir motosiklete kavuşacağı sözünü verdi.

"Bacaklarımı bana geri verdi"
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın davetiyle belediyeye gelen Mehmet Ulus, karşısında üç tekerlekli motosikleti görünce heyecan ve mutluluğu bir arada yaşadı. Eşi ve oğluyla motosiklete binen Ulus, "Başkanımız Hakan Tartan'a ne kadar teşekkür etsem azdır. Önce evimize geldi, derdimizi dinledi. Şimdi de bana ekmek teknemi, hem de eskisinden daha güzelini hediye etti. Başkanımız bana sadece bir motosiklet değil, bacaklarımı da geri verdi" diye konuştu.

Engelli yurttaşlar baş tacıdır
Başkan Tartan, engelli yurttaşların yaşadıklarını, hissettiklerini anlamak gerektiğini ifade etti ve şunları söyledi:
"Engelli yurttaşlarımız her zaman bizim baş tacımız. Tüm zorluklara rağmen, yaşama sevgiyle bağlanan, umutlarını yitirmeyen, içlerindeki gücü yansıtan engelli vatandaşlarımız, bu yönleriyle topluma gerçekten örnek oluyorlar. Ne yazık ki engellilerin zorluklar yaşadığı bir ülkedeyiz. Bu yüzden bizim engelli yurttaşlarımızı anlamamız gerekiyor. Kaldı ki hepimiz birere potansiyel engelliyiz."