Yaklaşık 2 ay sonra ulaşıma açılacak yeni yol düzenlemesi sayesinde özellikle haftasonları ve akşam saatlerinde yaşanan trafik sıkışıklığının önüne geçilecek, Forum Bornova girişi de rahatlayacak. Yapılan düzenlemelerin ikinci aşamasında Şifa Üniversitesi Hastanesi önünden Ege Üniversitesi Hastanesi’ne geçişi sağlayacak 25 metrelik yolun bağlantısı da kavşak düzenlemesiyle sağlanacak.

Çamdibi’nden Kazım Dirik Mahallesi’ne otoyolun altından geçişi sağlayacak yol düzenlemesi çalışmaları devam ediyor. Özellikle araç trafiğinin yoğunlaştığı sabah ve akşam saatleri ile haftasonlarında sıkışıklık yaşanan kavşak, Bornova Belediyesi’nin yaptığı 600 metrelik yeni yol ile rahatlatılacak. Yol, otoyoldan gelen araçlarla Çamdibi Altındağ Bölgesi’nden gelen araçların kavşakta karşılaşmasını önleyerek yaşanan yoğunluğu azaltacak. Yeni düzenlemede Çamdibi yönünden gelen araçlar kavşağa hiç girmeden otoyol kenarından Aydın yönüne doğru ilerleyecek. Yaklaşık 300 metre ilerleyen araçlar, Manda Çayı kenarından otoyol viyadüğünün altından geçerek İzmir yönüne dönecek. Bu yeni güzergah ile Forum Bornova’ya geçişlerde yaşanan sıkışıklık da giderilmiş olacak.

İki ay içinde tamamlanacak


Araçlar 600 metrelik bir by-pass sistemiyle kavşak trafiğine girmeden alış veriş merkezlerinin bulunduğu Kazım Dirik Mahallesi ve Ege Üniversitesi yönüne doğru ilerleyebilecek. Bornova Belediyesi’nin başlattığı 12 metre genişliğindeki yeni yol yapım çalışmaları iki ay içinde tamamlanacak. Özellikle haftasonları onbinlerce insanın araçlarıyla akın ettiği bölge rahat bir nefes alacak.

İlçenin pek çok naktasında ulaşımla ilgili sıkıntıları gidermek için çalışma başlattıklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Çamdibi bölgesinde yaşanan sıkıntılar vardı. Bunları bütüncül bir yaklaşım içinde ele alıyoruz. Öncelikle Çamdibi’nden Kazım Dirik’e geçişi sağlayacak yolu tamamlayacağız. Ardından Şifa Üniversitesi’nden Ege Üniversitesi Hastanesi’ne ulaşımı kavşakla sağlayacağız. Kısa bir süre önce Ağaçlı Yol Çamdibi bağlantısını sağlayacak köprü çalışmasını başlatmıştık, onu da tamamlıyoruz. Bu bölgedeki düzenlemeler tamamlandığında trafik sorunu ortadan kalakacak” dedi.