Kentteki bazı camilerin cemaat temsilcileri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ikinci kez ziyaret ederek camilere verdikleri destekten ötürü teşekkür etti. Camilerin ihtiyaçları konusunda Başkan Kocaoğlu’ndan her zaman ilgi gördüklerini belirten dernek başkanları, “Şubat ayında sizi ziyaret etmiştik. İzmirli hemşehrilerimiz adına bir kez daha teşekkür etmek için yine geldik. İbadethanelerimiz temizlendi. Bakım, onarımları yapılıyor ve bahçeleri düzenleniyor. Allah sizden razı olsun. Hiçbir isteğimizi geri çevirmediniz. Sayenizde ilk defa belediye hizmeti aldık” diye konuştu. Dernek başkanları, ziyaret sırasında kendi camileri adına teşekkür amacıyla Başkan Kocaoğlu’na plaket takdimi de yaptı.

 
Desteğe devam

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ziyaretleri nedeniyle cami dernek yöneticileri ve imamlarına teşekkür etti. Başkan Kocaoğlu, “Biz sadece görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Desteğe devam edeceğiz” diye konuştu.

Ziyarete Çiğli Şirintepe, Karabağlar Özkan, Gültepe Toros Mareşal Fevzi Çakmak, Levent, Buca Dokuz Eylül Kurtuluş, Buca Yıkık Kemer, Buca Musa Aksoy Cami, Çamdibi Birlik, Yeşilçamlık, Mehmet Akif Ersoy, İzyuva, Çamkule, Gültepe Sinan, Egekent Merkez, Esentepe Özmen, Alaybey, Boğaziçi Fatih, Karabağlar Fatih, Gürçeşme Güzel İzmir, Çobançeşme, Narlıdere Çınar, Gültepe Murat, Ferahlı, Tepecik Merkez ve Boğaziçi Barboros camileri dernek başkanları, yöneticileri ve imamlarından oluşan kalabalık bir grup katıldı.

 
1850 camide bakım, onarım ve temizlik

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZBETON şirketi tarafından camilerde başlatılan temizlik ve bakım çalışmaları hızla sürüyor. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında başlayan çalışmalar kapsamında 135 cami elden geçirildi. Çalışmaların kentteki 1850 camiyi kapsayacak şekilde süreceği belirtildi.