Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Merkez Camii restorasyon Projesiyle Tarihe Saygı Ödülleri kapsamında "Özgün İşlevin Korunduğu Esaslı Onarım" kategorisinde ödüle layık görülen Aliağa Belediyesi’nin ödülünü, Ayavukla Kilisesi’nde düzenlenen törende aldı.


CAMİİ RESTORASYON PROJESİNE,  “ESASLI ONARIM” ÖDÜLÜ GELDİ

Aliağa Belediyesi, geçtiğimiz yıl kentin en eski tarihi yapısı olan Merkez Camii’yi restorasyon projesiyle aslına uygun restore etti. 1928 yılından bu yana Camii olarak kullanılan ve tadilat gördüğü 1932 yılından tam 80 yıl sonra aslına uygun restore edilen yapının Restorasyonla görkemi ortaya çıkarken, Camii’nin yeni görünümü hem camii cemaatini hem de Aliağa halkını memnun etti. Camii, korunması gereken kültür varlığı olarak tescilli olduğundan, restorasyon titizlikle yapıldı. Restorasyon sonrası Kentin simgesine dönüşen tarihi yapı, görenlerin büyük beğenisini kazanıyor.


İBADET, İNSAN İÇİN EKMEK GİBİ, SU GİBİ BİR İHTİYAÇ


Törende konuşan Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Camii restorasyonuyla ödül kazanmalarının çok anlamlı olduğunu belirterek, “Biz bu projemizle kent kültürüne ve tarihi değerlerimize sahip çıktık. İbadet, insan için ekmek gibi, su gibi bir ihtiyaç. Kentimizin merkezindeki en önemli, tarihi ibadethaneyi restore ederek hemşerilerimizin hizmetine sunduğumuz için çok mutluyum” dedi.

Başkan Oğuz, Aliağa’nın en eski tarihi yapısını restore ederek kente kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, “Hem tarihi bir yapıyı hem de manevi bir anlamı olan, bir ibadethaneyi aslına uygun restore ederek kentimize kazandırdık. Bu ödül, bizim ne kadar doğru bir iş yaptığımızın somut sonucudur. Bu ödülü Aliağa halkımız adına aldım. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, törende ayrıca Ödüle layık görülen Bornova Charnaud Köşkü / “Villa Levante Butik Otel Cafe Restaurant” projesi ödülünü yapı sahibi İsmail Akçura'ya takdim etti. Oğuz, “Çarşım Kemeraltım” Eğitici Projesi ile ödüle layık görülen Yaratıcı Çocuklar Derneği İzmir Temsilciliğine de ödülünü takdim etti.

Törende İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile bir araya gelen Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin Basın Müzesini de gezdi.