İzmir'de, hasta bakıcılık yapan üç çocuk annesi Gülşen Süzen, geçen 11 Aralık'ta ortadan kayboldu. Ailesi de polise kayıp başvurusunda bulundu. Hem ailenin hem de polisin araştırmalarından bir sonuç alınamadı. Bu sırada geçen 9 Şubat'ta, avukatıyla birlikte savcıya teslim olan Abbas Kaya, sevgilisi Gülşen Süzen'i, otomobilde boğarak öldürdükten sonra cesedini Çiğli'deki dere yatağına attığını söyledi. İtirafın ardından Abbas Kaya, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ancak söylediği yerde polis ve jandarmanın aramalarına rağmen Süzen'in cesedi bulanamadı.

Ancak ailesi kendi imkanlarıyla aradığı Gülşen Süzen'in cesedinin bulunması için bir kez daha savcılığa başvurdu. Polis ve jandarmanın Seyrek yakınlarında ortaklaşa başlattığı yeni aramada, bu kez Gülşen Süzen'in cesedi bulundu. Ceset, Abbas Kaya'nın gösterdiği derenin 150 metre uzağındaki ikinci dere yatağında ve çuval içerisinde bulundu. Yapılan incelemede Gülşen Süzen'in başka biri yerde öldürüldükten sonra çuvala konulup, bu dere yatağına getirilerek atıldığı saptandı.

Gülşen Süzen'in, şüpheli Abbas Kaya'nın itirafındaki gibi boğulduğu mu yoksa, başka bir kesici ya da delici aletle mi öldürüldüğünün ise otopsi sonrasında ortaya çıkacağı açıklandı.

AİLESİ BÜYÜK ÜZÜNTÜ YAŞADI

Bu arada Gülşen Süzen'in cesedinin bulunduğu haberini alan babası Mehmet Süzen, kardeşleri Serkan, Murat, Gülcan ve Emine Süzen de yakınlarıyla olay yerine gelip polisten bilgi aldı. Bu arada Gülşen Süzen'in cesedi, olay yeri inceleme ekiplerinin araştırmalarının ardından nöbetçi savcının talimatıyla otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Ablasının cesedinin hep söyledikleri gibi bu bölgede bulunduğunu anlatan Gülcan Süzen, "Biz aradık bulamadık. Polise hep söyledik buralarda olduğunu, ama bulunamadı. Şimdi polis tekrar arama yapınca bulmuş. Bize de haber verdi. Biz de nasıl öldürüldüğünü ve olayın ayrıntılarını öğrenmeye çalışıyoruz. En azından ablamın bir mezarı olacak. Buralarda çürümedi" dedi.