Çeşme'de özellikle bayram tatillerinde artan nüfus ile birlikte yaşanan su sorunu,  İZSU Genel Müdürlüğü'nün iletim hattı projesi ve yeni kuyu yatırımlarıyla son bulacak. Urla İçmeler'den Çeşme bölgesine 34 kilometre uzunluğunda 400 milimetre çapında borularla su aktarılacak. Aynı zamanda Germiyan Mahallesi'nde açılan 3 yeni kuyu devreye alınacak. Tüketimin yoğun olduğu dönemlerde kullanılacak bu su ilçeye hayat verecek.  İletim hattı ile ilgili devam eden proje çalışmaları Ocak sonunda bitecek. Hattın yapım çalışmalarına Orman Bölge Müdürlüğü ve Karayolları Bölge Müdürlüğü'nden alınacak izinlerin ardından başlanacak. İlçeye saniyede 100 litre su verecek iletim hattı, İçmeler'deki terfi merkezi ile Ildır Su Deposu arasında olacak. Ildır Deposu'na gelen sular, mevcut hatla Çeşme'deki İstanbul Dağı Su Deposu'na aktarılacak. İZSU Genel Müdürlüğü,  Çeşme'nin su ihtiyacının karşılamak için ayrıca  Germiyan Mahallesi'nde saniyede 50 litre su sağlayacak 3 yeni kuyu açtı. Kuyulardan  Çeşme'ye su aktarmak için iletim hattı yapılacak.  
Çeşme'nin su ihtiyacının Ildır bölgesinde bulunan kuyular ile Alaçatı'daki Kutlu Aktaş Barajı'ndan karşılandığını belirten İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, "Bu iki kaynak ilçenin ihtiyacını karşılıyor. Ancak içme suyu hatları çok eski olduğu ve sık sık arızalandığı için yaz aylarında ve bayramlarda artan nüfus ile birlikte su sıkıntısı yaşanıyor. Çeşme'nin tüm şebekesini yenilemek için ayrıca ihaleye çıkıyoruz. İlave hattın yapımı ve kuyuların da devreye girmesi  ile birlikte Çeşme'nin içme suyu sıkıntısı son bulacak" diye konuştu.

Eski şebeke yenilenecek

Bütünşehir Yasası ile Çeşme ilçesinin alt yapısını devralan İZSU Genel Müdürlüğü, hızla arızaya neden toplam 37 kilometre uzunluğundaki eski su ve kanal hatlarını yeniledi. Ayrıca Germiyan bölgesinde 3 yeni kuyu açılarak Çeşme'ye ilave su sağlanacak. Ekonomik ömrünü dolduran ve sık sık arızalara neden olan ilçedeki içme suyu alt yapısını baştan sona yenileme kararı alan İZSU, proje çalışmalarını tamamlayarak yapım ihalesi aşamasına geldi. Bu kapsamda 88 kilometre iletim hattı ile 712 kilometre uzunluğunda içme suyu şebekesi yenilenerek ilçede tarihi bir yatırıma imza atılacak.