Çeşme'de, Çeşme Belediyesi Sağlık Hizmetleri ve Zabıta Amirliği'ne bağlı ekipler, ilçede hizmet veren fırın, kafe, beach clup, balık ve et restoran ile kumrucular başta olmak üzere gıda üretimi yapılan işletmelerde denetim yaptı. Turizm işletmelerinin yoğunlukta olduğu Çiftlik, Dalyan, Ilıca mahalleriyle başlayan kontrollerde; sıvı ve katı gıdaların temini, nakli, depolanması, işlenmesi ve tüketime hazır hale getirilmesinden, sunumu ve muhafazasına, sağlık ve hijyen tedbirlerinden ısıtma ve soğutma sistemlerine, ürünlerin gramajından atıkların düzenli tahliyesine kadar farklı kriterler dikkate alındı.

Denetimler sürecek

Gıda üretim ve sunumu gerçekleştirilen işletmelerde yapılan denetimlerin, hem işletmeler hem de tüketimini yapanlar açısından önemine değinen Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, kontrollerin devam edeceğinin bilgisini verdi. İşletmelerin tamamının denetimlerden 'tam not' almasının yanı sıra birçoğunun da belirlenmiş standartların üzerine çıktığını vurgulayan Başkan Dalgıç, Çeşme'nin, faaliyetteki işletmelerinin kalitesiyle de marka değerini hak ettiğini tekrar kanıtladığını kaydetti. Dalgıç, 'Hem ilçemizde yaşayanlar hem de kenti ziyaret edenler, Çeşme'de üretilen ve sunulan gıda ürünlerini güvenle tüketebilir' dedi.