Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel, "Birkaç yıla kadar bütün eğlence mekanları aynı yerde toplanmalı. O bölgenin eğlence adası haline gelmesi her bakımdan daha mantıklı. Hem turist sayısı hem de maddi olarak getirisi fazla olur. Yurtdışındaki modelleri örnek alırsak, eğlenceyi 24 saate yaymak ve daha çok turist ağırlamak mümkün hale gelir" dedi.

Çeşme ve Alaçatı’da her yıl beach club ve bar sayısının arttığını söyleyen Veysi Öncel, yasalar uyarınca eğlence yerlerinde ses düzeyi düzenlemesi olduğunu söyledi. Öncel, şöyle devam etti:

"Bu, eğlenceyi baltalayabiliyor ve sorun çıkartabiliyor. Yurt dışında turizmin gözde ülkelerinde ise, düzen farklı. 'Eğlence dünyası' yaratmak zor değil. Bütün mekanlar yan yana, hepsi aynı bölgede. Çeşme’de ise Alaçatı bunun için bulunmaz bir yer. Eski Sea Side’ın olduğu yer koylarla dolu. Böyle bir projeye belediye ve işletmecilerinde destek vereceğinden şüphem yok."

Çeşme’yi 'büyüyen bir yıldız' olarak nitelendiren Öncel, önemli olanın düzgün ve planlı bir altyapı ile eksiksiz olarak Çeşme’yi dünya devi yapmak olduğunu söyledi.

"ÇEŞME ŞU ANDA ALTIN SEZONUNU YAŞIYOR"


Çeşme’de Temmuz ayı ile birlikte altın sezonuna girildiğini belirten Öncel, şöyle devam etti:

"Ramazan ayının başlangıcı olan 20 Temmuz’a kadar otellerimiz, pansiyonlarımız ve butik otellerimizin çoğu dolu. Bu yoğunluk nedeniyle esnafımızın yüzü gülüyor. İspanya, Yunanistan ve Mısır’ın fiyatları aşağıya çekmesine rağmen Antalya turist kaybederken Çeşme turizm anlamında ciddi yoğunluk yaşıyor. Bunun en önemli nedenlerinden biri dünyada nadir görülebilen temiz denizi ve her zaman esen rüzgarı. İnsanlar nem yüzünden birçok bölgede bunalırken, Çeşme’nin rüzgarını yaşayanlar tatillerini sıkıntı çekmeden geçirebiliyorlar."

Ramazan ayında bir haftalık gerileme olacağını anlatan Öncel, "Çeşme’de yerli turistle çalıştığımız için en fazla etkilenecek bölgedeyiz. Ancak, buna karşı da önlemlerimizi aldık. Otellerimiz arz ve talebe göre fiyat indirimlerine gidebilecek. Ramazanın bizi en fazla 1 hafta etkileyeceğini düşünüyorum. Eylül ayında ise Çeşme’ye çok büyük bir talep var. Çeşme’nin en güzel ayı olarak nitelendirdiğimiz Eylül’de birçok işletme açık olacak. Sezonu uzatma çabaları içerisinde olmaya devam edeceğiz. Ulusal anlamda yazılı ve görsel basın ile ortak çalışmalar gerçekleştirip çeşitli duyurularda bulunacağız."

ÇEŞTOB Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel, Çeşme’nin Türkiye’de yayınlanan birçok gazete ve magazin dergilerinde yer aldığını ve almaya devam edeceğini ekledi.