Sebahat Çakıcı-Buca Cezaevi'nin kaldırılmasına  yönelik çalışmaları sürdürdüklerini belirten Piriştina, Adalet Bakanlığı'nın buradaki bürokratik ve siyasi yetkililerinin de kendilerine destek vereceğine inandığını söyledi. Piriştina, 'Buna ihtiyacımız olduğuna ve bu konuda bizim çabalarımızın karşılıksız kalmayacağına inanıyorum' dedi. 

Bucalı bu dönemin sonunda cezaevini orada görmeyecek

AKP'li bürokratların ve meclis üyelerinin kendilerine destek olacağına inandığını belirten Piriştina, cezaevinin kaldırılmasının Bucalı'nın talebi olduğunu söyledi. Bunun kendisinin ya da personelinin talebi olmadığını belirten Piriştina, 'Cezaevi artık burada olmamalıdır. Bunu yapacak imkanlarımız da mevcut. Umuyorum artık Bucalı, cezaevini bu dönem orada görmeyecektir. Biz bir Balkan Festivali'ndeki konseri bile yaparken vatandaşlarımıza soruyoruz. Yine böylesi kritik bir mevzuda cezaevini kaldırdığımız an itibariyle yine kararı vatandaşlarımızla birlikte vereceğiz. Bunu çok önemsiyoruz ama bizim de aklımızdan, gönlümüzden geçen bir şey var. Buca hava alamıyor, nefes alamıyor. En önemlisi iki taraflı yol açacağız. Birincisi, trafik biraz rahatlayacak. Kalan alanı da bizim gönlümüzden geçtiği oranda yeşil bir rekreasyon alanı, insanların spor yaptığı, yürüdüğü, koştuğu, dinlendiği Hasanağa Bahçesi'ne benzer şekilde planladık. Bu rekreasyon alanı daha da merkezde ve hasretle beklenen bir yer olduğu için çok daha ilgi göreceğine inanıyorum' diye konuştu.

Cezaevi'nin yerinde ufak tefek butik bir otel olmasını isteyenlerin olduğunu belirten Piriştina, 'Müze talepleri de var. Onları yine değerlendiririz. Orayı imar yoğunluğunu arttırmadan yeşile, yaşam alanına dönük bir alan yapacağız. Şu an hala 'Cezaevi kalkacak yerine AVM yapılacak' şeklinde bir söylenti var. Bunları da çürütmüş oluyoruz. Orası yeşile teslim olacak. Orayı AVM'ye teslim etmeyeceğiz. Bu konuda kesin kararlıyız. AVM'nin kent için 2 riski var. Birincisi, küçük esnafı ciddi anlamda olumsuz etkiler. Bölgenin seçildiği yerden dolayı ciddi bir trafik yoğunluğu var. Biz trafiği biraz rahatlatalım derken, tam göbeğe koyulan bir AVM burayı kilitler. Zaten nefes alamıyoruz. Hareket etmemiz kolaylaşacağına zorlaşır. Hem trafik hem küçük esnafın varlığı nedeniyle burada AVM yapılmasına izin vermeyiz' dedi. 

Umarım Konak Tünelleri Buca trafiğini rahatlatır

Göreve geldiği 4 aydan beri cezaevinin kaldırılması konusunda herhangi bir pürüz çıkmadığını belirten Piriştina, geçmiş dönemlerde ne olduğunu bilmediklerini ama şu ana kadar herhangi bir sorun çıkmadığını söyledi. Pürüzün çıkıp çıkmayacağını 4 ay içinde görmelerinin mümkün olmadığını belirten Piriştina, 'Bakanlığın herhengi bir engel çıkaracağını sanmıyorum. Neden çıkarsın? En az Bakanlık da bizim kadar burda cezaevinin olmasını istemez. Konak Tünelleri'nin teoride Buca trafiğini rahatlatcağı söyleniyor. Bu tip büyük yatırımlarda teori ile pratik arasında tam beklentiler karşılanmayabiliyor ama şu an için bir katkısı olacaktır diye umuyoruz. Bu proje Buca trafiğini ne kadar azaltır bunu hayata geçmeden kestirmek mümkün değil. Teknik olarak verilen veriler bir rahatlama sağlayacağı yönünde' dedi.

5 yıl sonra % 50 almalıyız


Piriştina, 120 günde ekibinin ve çalışmalarının tüm hızına eriştiğini ifade etti. Her geçen gün ortaya koydukları '5 Yıllık Plan'ın altyapısını oluşturduklarını belirten Piriştina, 'Bizler tepkilerden memnunuz ama bu önemli değil. Esas 120 günü vatandaş açısından değerlendirmek lazım. Burdan yaptığımız ufak tefek araştırmalarda vatandaşımızın da bizden memnun olduğunu görüyoruz. Umuyorum bu 120 günü 1500-1600 güne yayabiliriz. Vatandaş bizim enerjimizi, hızımızı, donanımımızı pratikliğimizi, bizim onlarla yakın ilişkimizi benimsemiş, beğenmiş durumda. Biz de bunu kaybetmeden, arttırarak devam ettirmek istiyoruz. Bunu 5 yıla yaymak istiyoruz. Her ne olursa olsun hedefimiz vatandaşı memnun etmek. Kısa dönemde iyi bir performans gösterdiğimizi hissediyorum. Tek bir hedef koyduk. 5 yıl tamamlandığında ve vatandaşlarımıza bir anket yapıldığında CHP'nin bir belediye başkanı olarak % 50 oranında beğeni ve kabul oranı kazandıysak biz hedefimize ulaşmış oluruz. Ondan sonrası kendi isteğimiz ve halkın takdiridir. Buna 5 yıl sonra bakarız ama şu an benim şahsi hedefim 5 yıl sonunda burada başarılı olmak. 5 sene sonra için hedef koymak zordur ama başarmak zorunluluktur' diye konuştu. 
 
Şirinyer Projesi

Şirinyerle ilgili yıllardır orta ve uzun vadede hayata geçecek bir takım projelerin sürdüğünü belirten Piriştina, bir de son dönemde Şehir Plancıları ve Mimarlar Odası'nın itirazına uğramış projeler olduğunu söyledi. Bu projeleri revize ettiklerini vurgulayan Piriştina, 'Bu hafta Büyükşehir Belediyemizle oturacağız ve biraz daha yoğunluğunu arttırarak, yerin altı olmak kaydıyla beklenen Şirinyer Projesi'ni gerçekleştirmeye çalışacağız. Umuyorum en kısa zamanda projeyi başlatacağız. Şirinyer çok önemli bir bölge. Böyle bir proje çizdik. Projenin üstünde biraz daha çalışmak lazım ama hedef Şirinyer Projesi'nde en hızlı şekilde ihaleye çıkabilmek' dedi. n Sebahat Çakıcı

Goran Bregovic gelecek

Piriştina, Balkan Festivali'nin de 12-13 Eylül'de başlayacağını ifade etti. Balkan Festivali'nin gelenekselleşen bir festival olduğunu belirten Piriştina, 'Balkan nüfusu hem İzmir'de hem de  Buca'da yoğun. 3 günlük bir etkinlik olacak. Bize bu sene bir dünya yıldızı da eşlik edecek. Goran Bregovic de bizlerle olacak. Biz bu tip kararları vermeden önce genellikle vatandaşa soruyoruz. Facebook, Twitter ve anketler aracılığıyla vatandaşın görüşünü alıyoruz. Oradan çıkan yoğun ilgi sonucunda biz de dönemimizin ilk Balkan Festivali'nde Buca'lıları ve İzmirli tüm Balkan nüfusunu Goran Bregovic ile buluşturacağız. Önemli bir festival. Bütün halkımızı bu festivalde görmek istiyoruz' dedi.