Ölümlere neden olan, dünyada en zararlı maddeler arasına giren sentetik uyuşturucu bonzaiye karşı İzmir'de harekete geçen CHP, Kemeraltı Çarşısı girişinde basın açıklaması yaparak, tehlikenin büyüklüğüne dikkat çekti. Açıklamaya, ellerinde 'Bonzaiye hayır' yazılı pankartlar açan partililerin yanı sıra CHP İzmir milletvekilleri Musa Çam, Mustafa Moroğlu, Alaattin Yüksel, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu Başkanı Ülkümen Rodoplu katıldı. Engin, "Ailevi değerlere önem verdiğini öne süren bir partinin iktidarında uyuşturucu bağımlılığı arttı. Gençlerin geleceğini karartan bonzai konusunda yeterli tedbirin alınmadığını düşünüyoruz" dedi.

Bonzaiyle mücadele projesini ortaya atan Doktor Rodoplu ise her ay 300 kişinin bonzai nedeniyle hayatını kaybettiğine, acil servislere her gece en az bir vakanın geldiğine dikkat çekerek, "Bu asrın tehlikesi, gençliğinizi yaşamadan öldürüyor. Eroinden 100 kat daha zararlı. Tek kullanımda bile beyinde hasar oluşturuyor. Kalp duruyor, körlük, göz kızarması oluyor, felç yapıyor. Fiyatı düştü, kullanımı arttı. Bonzainin zararlarını anlatan 5 bin broşür bastık. Kapıları çalarak, anne, baba ve gençlere bunları dağıtacağız. Önce parti örgütümüze ardından parti üyesi olmayan vatandaşlarımıza seminer vereceğiz. Emniyet güçlerinden Gezi Parkı direnişinde gençleri gazlarken gösterdiği çabayı, bonzai ile mücadelede de göstermesini bekliyoruz" dedi.

Parti yöneticileri ve milletvekilleri açıklamanın ardından Kemeraltı Çarşısı'nda esnafa ve alışveriş yapanlara broşür dağıttı. Vatandaş da sorunun farkında olduklarını, her gün yaşanan ölümlere çok üzüldüklerini belirterek, CHP'lilere destek verdi.