Aday belirleme komisyonu Selçuk ve Kınık'ta mevcut adayların yola devam etmesini önenirken, İzmirli Parti Meclisi üyeleri buna karşı çıktı. Toplantıda bu isimler oylanarak kabul edildi, ancak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 'Yaptığınız itirazları yazılı olarak bana bildirin. Bu konuda yetkiyi ben alıyorum' dediği öğrenildi.

CHP'de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun adaylığının netleşmesinin ardından gözler ilçe belediye başkan adaylarına çevrilmişti. Dün 14.00'de başlayıp 19.30'da biten Parti Meclisi toplantısında İzmir'in ilçeleri gündeme geldi.

GENEL MERKEZ SUNDU

Toplantıda Bergama'da Mehmet Gönenç, Beydağ'da Vasfi Şentürk, Foça'da Gökhan Demirağ, Güzelbahçe'de Mustafa İnce, Kemalpaşa'da Rıdvan Karakayalı, Menemen'de Tahir Şahin, Ödemiş'de Bekir Keskin, Seferihisar Tunç Soyer'le yola devam etme kararı alırken, Torbalı'da mevcut başkan İsmail Uygur yerine, Ufuk Yörük aday gösterildi.

KINIK VE SELÇUK İÇİN BÜYÜK TARTIŞMA

Toplantıda Selçuk'ta Vefa Ülgür, Kınık'ta ise Süleyman Kaya ile yola devam edilmesi gündeme geldi. Ancak İzmirli PM üyeleri her iki isme de şiddetle karşı çıktı. CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan'ın Ülgür'ün adaylığına karşı çıkarak, "Onunla seçim alamayız. 3'ncü dönemine giriyor. Değişim şart" dedi. Kınık için ise hemen hemen tüm PM üyeleri söz aldı ve Kaya'nın değişmesi gerektiğini bildirdi. Aday belirleme komisyonu üyeleri ise anketlerden önerilen iki ismin çıktığını bildirdi. PM'de her iki isim onay alırken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıdaroğlu, "İtirazlarını değerlendireceğim. Bu konuda yetkiyi ben alıyorum. İtirazlarınızı yazılı olarak bana bildirin" dediği öğrenildi.

BAYINDIR GÜNDEME GELDİ


Basına kapalı gerçekleşen toplantıda Bayındır adayı Ardahan Totuk'un sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekildiği bir kez daha ifade edildi ve PM üyelerinin yeni belirlenecek isimle ilgili görüşleri soruldu. PM Üyeleri Nazik Işık, Birgül Ayman Güler, Berrin Dilekçi CHP Bayındır İlçe Başkanı Taner Yanık'la yola devam edilmesi gerektiğini belirtirken diğer PM üyeleri Dr. Ufuk Sesli'nin aday gösterilmesi gerektiğini savundu. Bu konunun bir sonraki toplantıda gündeme getirilmesi kararlaştırıldı.

FOÇA VE BERGAMA

Toplantıda Foça ve Bergama adaylarına herhangi bir itiraz yapılmazken bazı PM üyelerinin söz alarak, "Mevcut belediye başkanlarını aday yaptık. Ancak örgütle ilgili sorunları var. Örgüte daha çok kulak vermeliler" çıkışında bulundukları bildirildi.

DİKİLİ NEDEN GELMEDİ

Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven'in adaylığının gündeme gelmemesi üzerine Murat Karayalçın'ın söz alarak, "Osman Başkan zor bir süreçten geçti. Bunu herkes biliyor. Neden hala adaylığı buraya gelmedi" serzenişinde bulunduğu öğrenildi.

Öte yandan aday belirleme komisyonu toplantısında bazı milletvekillerinin, "Osman Özgüven bu süreçte çok yıprandı. Adaylıktan çekilsin. Parti onu aday göstermemiş olmasın. Rıza Gök Dikili'den aday gösterilsin" dediği ifade edildi.

PEKDAŞ GAZİEMİR'E İDDİASI BOŞ ÇIKTI


Parti kulislerine Aziz Kocaoğlu'nun desteklediği Baro eski Başkanı Sema Pekdaş'ın Gaziemir'den aday gösterileceği bilgisi düştü. Partililer gün boyu bu iddiayı konuştu. Ancak bu konunun ne PM gündemine gelmediği öğrenildi. Pekdaş, Konak'tan belediye başkan aday adayı olmuştu.