Törene, İzmir Milletvekilleri Zekeriya Temizel, Zeynep Altıok Akatlı, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Çiğli Kaymakamı Yusuf Güler, bürokratlar, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, kurs öğretmenleri, kursiyerler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

'İşsizliği çözmek önceliğimiz'

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, işsizliğin yaşanan en büyük sorunlardan biri olduğuna dikkat çekerek, işsizliğin çözümü için çeşitli hizmetlerde bulunduklarını söyledi. Başkan Arslan, Çiğli'de yaşayan işsiz vatandaşlara vasıf kazandırmak istediklerini belirterek, istihdama katkı sunmak adına ÇİBEM, KOSGEB ve istihdam bürolarının çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. Başkan Arslan sözlerini şöyle sürdürdü: Çiğli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile yaptığımız işbirliği çerçevesinde 2 bin metrekarelik bir alanı okula dönüştürdük. Teknik anlamda her türlü donanıma sahip sınıflar oluşturduk. Belediyemize her gün birçok kişi iş başvurusunda bulunuyor. Biz de işsiz vatandaşlarımız için bir eğitim merkezi açmayı uygun gördük. 23 branşta açtığımız kurslarda bugün 412 kişinin başarıyla kurslarını bitirerek sertifika almasından mutluluk duyuyoruz."
Konuşmaların ardından kursiyerler törenle sertifikalarını aldılar. Çiğli Belediyesi ve Çiğli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen kurslar ise şöyle: temel bilgisayar, bilgisayar kullanımı, takı yapımı, gümüş takı işlemeciliği, yönetici asistanlığı, ön muhasebe, İngilizce, çocuk bakımı, okur-yazarlık, hasta kabul, pastacı çırağı, bilgisayar destekli reklam ve tasarım, grafik animasyon, web tasarım, diksiyon, işaret dili, aşçı çırağı, hasta bakımı.