Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan da minik hayvan dostlarıyla belediye veterinerlik binasında bol eğlenceli ve eğitici zamanlar geçiriyor. Sokak hayvanlarına yönelik yürütülen çalışmalar doğrultusunda hazırlanan ve düzenli aralıklarla farklı eğitim seviyelerinde okuyan öğrencilere yönelik hayvan hakları ve hayvan sevgisi seminerlerine ara verilmeden devam ediliyor. Çiğli Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü'nün yürüttüğü barınma, aşılama, kısırlaştırma ve tedavi edici hizmetlerin yanı sıra, hayvan hakları ve hayvan sevgisi ile ilgili bilgilendirme dersleri de veriliyor. Semineri ardından veterinerlik binasında bulunan hayvanlarla çocuklar eğlenceli zaman geçiriyorlar.

Çiğli Belediyesi veterinerlik binasında sık sık ilköğretim öğrencileriyle bir araya gelen Başkan Arslan, öğrencilere hayvanları korumak için yapılacaklar, hayvan sevgisi ve hayvanlara gösterilmesi gereken yaklaşımlar ile hayvanların doğuştan gelen hakları ve sahiplenme konularında eğlenceli  ve öğretici bir sunum gerçekleştiriyor.

Çocuklarımıza yol gösteriyoruz

Yaşamın sadece insanlar için değil diğer canlılar içinde var olduğunu, bunların arasında şehirlerde yaşayan sokak hayvanlarına yönelik çalışmaların çok önemli bir yer kapladığını belirten Başkan Arslan, 'Belediye olarak Çiğli'de yaşayan sokak hayvanlarımız için çok önemli çalışmalar yürütüyoruz. Hayvanlarımızı yalnız bırakmıyoruz. Onların takibine yönelik sıkı kontrollerimiz var. Biz hayvanlarla güzel bağ kurulması gerektiğine inanıyoruz. O yüzden de her yaştan öğrenci gruplarımızla hayvan sevgisi ve haklarına yönelik bilgilerimizi, rutin olarak yürüttüğümüz hizmetleri paylaşıyoruz. Vatandaşlarımızdan gelen talep, şikyet ve sorunları dikkate alıyoruz. Çocuklarımıza hayvanlara nasıl davranmamız gerektiği ve sahiplenme konularında yol gösteren olmak zorundayız. Bu yüzden bu çalışmamıza ara vermeden devam edeceğiz' dedi.

Soru cevap şeklinde geçen eğlenceli bilgilendirme toplantısının ardından çocuklarla birlikte barınaktaki hayvanları gezen Başkan Arslan, öğrencilere yetkililerle birlikte hayvanlara yönelik bilgi vermeye devam etti. Günün sonunda İlköğretim öğrencilerinin hepsine kırtasiye seti dağıtıldı, bol bol da fotoğraf çekildi.