Ege Pedal Spor Kulübü tarafından, Çiğli Belediyesi ile Çiğli Kaymakamlığı desteğiyle düzenlenen 'MOSSO 2012 İzmir Çiğli'de Yarışıyor' bisiklet yarışları Sasalı Piknik alanında başladı. Dört etaptan oluşan ve beş kategoride düzenlenen yarışların ilkinde Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı ile Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak sporcuları yalnız bırakmadı. Başkan Solak Çiğli'yi bisiklet kenti yapmaya kararlı oldukları mesajını verdi. Yarışlarda 200 sporcu dereceye girmek için mücadele verdi. 4 hafta sürecek ve 5 Şubat'ta finali yapılacak yarışlarında dereceye giren sporcular çeşitli para ödülleri alacak.

Yarışların ilk etabına belediye meclis üyeleri ile vatandaşlar da yoğun ilgi gösterirken, Kaymakam Mustafa Arı da Masterler kategorisinde yarıştı.

İki bölge tercih ediliyor

Yarışmacılarda dereceye girenlerin madalyalarını veren Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Çiğli'de bisiklet sporu yapmak için çok fazla alanın bulunduğunu belirterek, bu sporun yaygınlaşması için çalışacağını söyledi. Çiğli'yi bisiklet kenti yapmaya kararlı olduklarını vurgulayan Başkan Solak, özellikle Sasalı ve Kaklıç bölgelerinin doğal yapısı nedeniyle bisikletçiler tarafından tercih edildiğini söyledi.