Olay, geçen salı günü saat 03.00 sıralarında, 1116 sokak 33 numara önünde meydana geldi. İşsiz olan 31 yaşındaki Eyüp Tunçyüzlü, yaklaşık 10 gün önce taşındığı mahalledeki evinden çıkarak gezmeye başladı. Bu sırada, evinin önünde sigara içen manav Erdoğan Çömlekçi, Eyüp Tunçyüzlü'ye, "Aile var, sokaktan geçme" dedi. Bu sözlere sinirlenen Tunçyüzlü ile Çömlekçi arasında tartışma çıktı.

HAMİLE EŞİNİN GÖZLERİ ÖNÜNDE BOĞAZINI KESTİ


Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Eyüp Tunçyüzlü, üzerindeki bıçağı çıkartarak Erdoğan Çömlekçi’ye saldırdı. 7 aylık hamile olan eşi Gamze Çömlekçi’nin gözleri önünde Çöklekçi’yi boğazından yaraladı. Ağır yaralanan Erdoğan Çömlekçi, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından kaldırıldığı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

TEK DELİL, SARGI BEZİ


Olayın ardından çalışma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, yaşadığı dehşet anlarınının şokunu uzun süre üzerinden atamayan, Erdoğan Çömlekçi’nin eşi Gamze Çömlekçi’nin bilgisine başvurdu. Saldırganla ilgili bir tek sol kolundaki sargı bezinin aklında kaldığını söyleyen 2 çocuk annesi Gamze Çömlekçi’nin ifadesi doğrultusunda çalışmaya yön verildi. İzmir ve çevresindeki, tüm hastanelerin geçmiş üç aydaki kayıtlarını inceleyen polis, sol kolunda kırık ya da yaralanma olan kişileri tespit etti. Bunları yaş grubundakilere göre eleyen ekipler, ardından da olay yeri çevresinde ve yakınında oturanları saptadı.

Olay yerine 5 sokak ileride oturan Eyüp Tunçyüzlü'nün, mahalleye yeni taşındığı ve sol kolunun sargıda olduğu belirlendi. Bir süre yapılan takibin ardından, kolu yaralandığı için sargıda olan Tunçyüzlü gözaltına alındı. Cinayet Büro Amirliği’ndeki sorgusunda suçunu itiraf eden Tunçyüzlü, yoldan geçtiği sırada kendisine müdahale edildiğini, sinirlenince de bıçağı kullandığını söyledi. İşlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen Eyüp Tunçyüzlü, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.