Karşıyaka Belediyesi geçtiğimiz 23 Nisan’da açılışını yaptığı ‘Şebnem Tabak Çocuk Kütüphanesi’ ile Karşıyakalı çocukları kitaplarla buluşturdu; okuma alışkanlığı kazanmalarını sağladı. Özellikle yaz tatilindeki çocuklar için nitelikli vakit geçirilebilecek bir ortam yaratan kütüphane, kısa sürede 400’den fazla küçük okuru ağırladı. Televizyon karşısında ya da bilgisayar oyunlarıyla zaman geçirmek yerine kütüphaneye gelen çocuklar, hem bilgi hem de hayal dünyalarını zenginleştirdi.

AİLECE OYUN KEYFİ

Kütüphane bünyesinde yer alan oyun odası ise 0-5 yaş grubu çocuklara uygun oyuncaklarla donatılarak, ailelerin hizmetine sunuldu. Hafta içi 08.30 - 12.00 saatleri arasında açık olan oyun odası, çocuklar kadar anne ve babaların da beğenisini kazandı. Ayrıca, binadaki müzik odası ve resim atölyesinin de Eylül ayı itibariyle çeşitli ve kurs ve etkinliklerle kullanıma açılacağı belirtildi.

BAYRAM HEDİYESİ

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Zübeyde Hanım Mahallesi, Park Yücesoy Sitesi yan tarafında bulunan Çocuk Kütüphanemiz, İzmir’deki en modern kütüphanelerden biri oldu. 360 metrekare kapalı, 3 bin 600 metrekare açık alana sahip tesisimize, Karşıyakamızın eski Belediye Başkanlarından Şebnem Tabak’ın adını vererek, geçtiğimiz 23 Nisan’da evlatlarımıza armağan ettik. Bu yatırımla, çocuklarımızı kütüphane ortamıyla tanıştırmayı; eğitim yaşamları ile duygusal ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamayı hedefledik. Tüm çocuklarımızı kütüphanemize bekliyoruz” dedi.