Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, deniz keyfi yapan Çiğlili kadın ve çocukları yaklaşık iki saat süren vapur yolculuğunun ardından Karşıyaka iskelesinde konfeti ve karanfillerle karşıladı.

Çiğli Belediyesi, ilçede yaşayan ancak tatil imkanı bulamayan kadın, genç ve çocukları üç yıldır Urla açıklarında bulunan Yassıcaada’ya denize götürüyor. Bu yıl da 550 kadın ve çocuk bir günlük tatil keyfi için Yassıcaada’ya götürüldü.

Sabah erken saatlerde otobüs ve minibüslerle evlerinden alınan vatandaşlar, Karşıyaka İskelesi’nden hareket eden Yassıcaada vapuruna getirildi. Yaklaşık 550 kadın, genç ve çocuğu taşıyan vapur bir buçuk saat süren keyifli deniz yolculuğunun ardından adaya vardı. Adada kendilerini bekleyen ada personeli ve cankurtaranlar tarafından güler yüzle karşılanan Çiğlililer gün boyunca deniz, kum ve güneşin tadını çıkardılar. Minik çocuklara boğulma tehlikesine karşı kolluk dağıtılırken, çocuklar su kaydıraklarının başından gün boyunca biran olsun ayrılmadılar. Sabah kahvaltısı, öğlen yemeği ve bazı ikramlar Çiğli Belediyesi tarafından sağlanırken, ada kafeteryasında ve vapur yolculuklarında çalınan canlı müzik ile kadın ve çocuklar eğlenceli zaman geçirdi.

Başkan Solak konfeti ve karanfillerle karşıladı


Başkan Metin Solak, deniz turu dönüşünde kadın ve çocukları Karşıyaka İskelesi’nde konfeti ve karanfillerle karşıladı.  Karşılarında Başkan Metin Solak’ı gören vatandaşlar vapurdan alkışlar ve tezahüratlarla indiler ve geziden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Birçoğu ilk kez denize gittiğini ve gezinin tekrarını istediklerini belirttiler. Vatandaşlar dönüşte de otobüs ve minibüslerle evlerine bırakıldı.

Tatile gidemeyen çocuk ve kadınları Temmuz ayının bu sıcak günlerinde denize göndermekten mutluluk duyduğunu belirten Başkan Solak, “Daha önce denize gidememiş ya da gitme imkânı bulamamış vatandaşlarımızı denize götürdük. Eğlenceli bir gün yaşadılar. Biz halkın yanında, halk için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bu tür sosyal projelere de önem veriyoruz” diye konuştu.