Konak ilçesinde apartman görevlisi olarak geçimini sağlayan 42 yaşındaki Emrah Özkılıçaslan, 8 ve 14 yaşlarındaki çocukları için bisikletten "okul taşıtı" tasarladı.

Üç tekerlekli bisikletin arkadaki sepet kısmını 2 kişilik koltuğa çeviren, üzerini alüminyum doğrama iskelet ve etrafını şeffaf naylonla kapatan Özkılıçaslan, çizimlerini ve yapımını 3 ayda tamamladığı binek aracının arkasına "okul taşıtı" yazısı astı.

Bisikletin ön kısmına nazar boncuğu ve dikiz aynası ekleyen Özkılıçaslan, her sabah çevredekilerin meraklı bakışları arasında çocuklarını okula götürüyor, akşam da aynı şekilde eve getiriyor.


"Çocuklarım üşümedi, ıslanmadı"

Emrah Özkılıçaslan yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 yıl önce eşine doğum günü hediyesi olarak 3 tekerlekli bisiklet aldığını söyledi.

Eşi işten ayrılınca zaman zaman çocukları bisikletle okula götürmeye başladığını anlatan Özkılıçaslan, şöyle konuştu:

"Daha sonra bisikletin üzerini kapatıp okul servisi yapmaya karar verdim. Çocukları yağmur ve soğuktan korumak ve servis ücretinden tasarruf etmek amacıyla çalışmalara başladım. Çizimi yaptıktan sonra yaklaşık 3 ayda tamamladım. Çocuklarım kışın üşümedi, ıslanmadı. Aylık 150 lira servis ücreti istemişlerdi, böylece ondan da tasarruf etmiş oldum."



"Gönlü razı olmadı"

Emrah Özkılıçaslan'ın 14 yaşındaki oğlu Ali Özkılıçaslan da babasının yaptığı "okul taşıtı"nın yağmurlu ve soğuk günlerde işlerine yaradığını dile getirdi.

Görenlerin kendilerinin ve bisitletin fotoğrafını çektiğini ifade eden Özkılıçaslan, "Arkadaşlarım ve öğretmenlerim görünce çok sevdi. Babama 'Biz okula şemsiyeyle gideriz, yapmana gerek yok' dedik ama izin vermedi, gönlü razı olmadı." diye konuştu.

Eren Özkılıçaslan da babasının yaptığı bisikleti çok sevdiğini, soğuk günlerde üşümeden okula gidip geldiklerini kaydetti.