Konak'a bağlı Barbaros Hayrettin İlkokulu ile Şehit Fazıl Bey Ortaokulu'nu ziyaret eden Başkan Pekdaş, yeni ders yılında öğrencilere başarılar dilerken, özellikle kız öğrencilerden daha çok çalışmalarını istedi.

Okul ziyaretlerine Boğaziçi semtindeki Barbaros Hayrettin İlkokulu ile başlayan Başkan Pekdaş'ı öğrenciler okul bahçesinde sevgi gösterileriyle karşıladı. Yeni eğitim öğretim yılının ilk gün heyecanını yaşayan miniklere tavsiyelerde bulunan Başkan Pekdaş, 'Siz ne istiyorsanız biz onu yapmaya hazırız. Çünkü sizler bizim geleceğimizsiniz, umudumuzsunuz ve biz hepinizi çok seviyoruz. Ben de sizin bir annenizim. Müzikle ilgilenin, spor yapın, resim yapın, izcilik kurslarımıza katılın. Hepiniz pırıl pırıl, başarılı çocuklarsınız. Biz sizin yeteneklerinizi ortaya çıkaracak, geliştirecek çalışmalarla yanınızda olacağız. Çünkü bizlerin, Türkiye Cumhuriyeti'nin size ihtiyacı var. Gelecekte hepinizi önemli görevlerde görmek istiyorum' dedi.

Türkiye'nin geleceği

Boğaziçi'nin ardından Tepecik'e geçen Başkan Pekdaş, Şehit Fazıl Bey Ortaokulu'nu ziyaret etti. Gelecek nesillerin iyi bir eğitim alması için yerel yönetimler olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Başkan Pekdaş, özellikle kız çocuklarından daha çok çalışmalarını istedi. Ülkenin geleceğinin aydınlanmasında kız çocuklarına büyük görev düştüğünü kaydeden Pekdaş, 'Sizler daha fazla çalışın. Çünkü Türkiye'nin geleceğini sizler belirleyeceksiniz. Bütün önemli mevkilerde kızlarımızı görmek istiyoruz' dedi.