Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 78’inci yılı nedeniyle, Bornova Belediyesi ve Türkiye Dağcılık Federasyonu İzmir İl Temsilciliği, ‘Ata’ya Saygı Yürüyüşü’ düzenledi. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın yanısıra Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tugay’ın da katıldığı etkinlikte 29 dağcılık kulübü yer aldı. Bornova Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan dağcılar saygı duruşunda bulunktan sonra İstiklal Marşı’nı okudu. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila kulüp temsilcilerine katılımları nedeniyle plaket verdi. Törenin ardından kulüpler daha önceden belirledikleri rotalarda yürüyüşe geçti. Başkan Olgun Atila da ailesiyle birlikte BOBEDAK’ın (Bornova Belediyesi Dağcılık Kulübü) Kavaklıdere Mahallesi’nde belirlediği parkurda yürüdü.

Törende bir konuşma yapan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Ata’ya Saygı Yürüyüşü’nün gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Biz çok şanslı bir milletiz. Yüz yılın dahisi Türk Milleti’ne nasip oldu. Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimize layık olabilmek için bulunduğumuz bütün alanlarda çok çalışıp ülkemiz için, çocuklarımızın geleceği için elele vermek zorundayız” dedi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tugay da “Cumhuriyetimin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 78’inci yılı nedeniyle biraraya geldik. O Cumhuriyeti var ederek bize armağan etti. Hepimiz onun mücadelesini yüreklerimizde taşıyoruz” diye konuştu.