Türkiye'de İzmir'in de içinde olduğu 7 ayrı ilde uygulanacak projenin aynı zamanda iştirakçilerinden biri olan Konak Belediyesi'nin İsmetpaşa Semt Merkezi'nde düzenlendi. Tanıtım toplantısına Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyon Başkanı İlke Erol, Proje Koordinatörü Psikolog Şebnem Dal ile çeşitli dernek ve sivil toplum kuruluşundan kadın katıldı.

Avrupa Birliği'nden destek alınarak hazırlanan ve 'Değişim Senin de Elinde' sloganıyla yola çıkan proje sayesinde şiddet mağduru kadınların bilinçlendirilmesi ve şiddete bizzat kendilerinin dur demesi amaçlanıyor. Drama yoluyla kadınlara ulaşılacak proje kapsamında haftada iki gün belirli merkezlerde çalışmalar düzenlenecek. Toplam beş hafta sürecek proje kapsamında İzmir'de de eğitimler İsmetpaşa Semt Merkezi'nde verilecek. 30 kadınla 30 saat yürütülecek olan Değişim Atölyesi'nin sonunda tüm katılımcılar katılım belgesi alacak.

Kadınlar güçlenecek

Projenin İzmir ayağına ev sahipliği yapan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kadınların sosyal hayatta daha etkin yer alması gerektiğini vurguladı. Kendisi de uzun yıllar boyunca kadın hareketinin içinde yer alan Başkan Pekdaş, 'Bu proje ile kadınların ayakları üzerinde durmasını, onların güçlenmesi ve kendi kimlikleriyle barışık olmasını amaçlıyoruz. Biz de bu çalışmaya destek vermekten ve bu buluşmaya ev sahipliği yapmaktan ötürü çok mutluyuz' dedi.

Oynayarak anlatacaklar

Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyon Başkanı İlke Erol da proje kapsamında kadınlara maruz kaldıkları şiddet olaylarına karşı yapmaları gerekenleri drama yoluyla anlatacaklarını söyledi. Erol, 'Drama yoluyla kadına çatışmasız bir hayatın nasıl olduğunu, uğradığı şiddetin farkında olmasını ve bununla nasıl başa çıkabileceğini göstermek amacındayız. Kadınlara şiddet gördüğünde yalnız olmadığını, bunun başkalarının da başına geldiğini, şiddete maruz kaldıysa paylaşması gerektiğini anlatacağız. Yapması gerekenleri drama yolu ile göstereceğiz' dedi.