İşte bu hayal üç yıldır Konaklı kadınlar ve çocuklar için hayal değil, gerçek. Konak Belediyesi’nin ‘Önce İnsan’ felsefesiyle kadınları ve çocukları denize, kampa götürmek yaptığı pek çok hizmetin içinde kuşkusuz en öne çıkan hizmetlerinden biri. Sosyal sorumluluk anlayışıyla bir günlüğüne de olsa vatandaşının moralini düzeltmeyi, mutlu etmeyi görev edinmiş bir yerel yönetici olan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, yıl boyu 15 semt evinde çeşitli kurslara gelerek yorulan, karne sevinci yaşayan minikler ve 113 mahallede yaşayan kadınları 3 yıldır denizle buluşturuyor.

Konak Belediyesi bu yıl da haziran ayı başından bu yana her gün 200 kadın ve çocuğu deniz hayaline kavuşturuyor. Eylül ayına kadar sürecek günübirlik tatilde sağlık çalışanları da her an konukların hizmetinde. Urla Altınköy Çiftlik Evleri sahilinde sezon sonuna kadar 15 bin kadın ve çocuğun denizle kucaklaşması planlanıyor.

MAHALLEDEN ALINIYOR

Sabah saat 09.00’da mahalle muhtarlığının önünden alınan kadınlar ve çocuklar 45 dakikalık yolculuktan sonra Altınköy’ün muhteşem kumsalı ve serin maviliği ile kucaklaşıyor. Önce evlerden getirilen kahvaltılıklar çay ikramı eşliğinde yeniyor. Sonra cankurtaran gözetiminde deniz sefası başlıyor. 40 derece sıcaklıktan sonra buz gibi Ege Denizi’yle serinleyen konukların sevinci, mutluluğu görülmeye değer. Yıllardır İzmir’de yaşayan ama hiç Urla’yı görmemiş olanlar da var, deniz kentinde yaşamalarına rağmen denize hayatında bu kadar yakın olmamış, deniz suyuna ayağını dahi sokmamış olanlar da var. Evet, belki inanılacak gibi değil ama denize hiç girmemiş pek çok kadın ve çocuk Konak Belediyesi sayesinde bir ilki yaşıyor. Yüzmeyi bilmese de deniz suyu ile tanışıyor, en azından ayaklarını suya sokuyor, çocuklar gibi suyla, kumla oyuyor, güneşleniyor. Denize girmeyen kadınlar ise öğle yemeği saatine kadar gölgede komşu sohbetleriyle vakit geçiriyor. Gün öğle saatini gösterdiğinde ise Altınköy Çiftlik Evleri’nin kafeteryasında belediyenin ikram ettiği yemekler yeniyor, çaylar, kahveler içiliyor. Keyifli bir gün geçiren kadınlar ve çocuklar gün sonunda tekrar mahalle muhtarlıklarının önüne bırakılıyorlar.

BİR GÜNLÜK MORAL

Ev kadınlarını ev, iş, kurs stresinden kurtarıp bir günlüğüne de olsa farklı bir gün geçirmelerine, moral depolamalarına imkan tanıyan Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan  Tartan, bütün kadınların takdirini ve sevgisini kazanıyor. Hayır dualarıyla adından söz eden kadınlar, saf ve doğal sevgisiyle Başkan Tartan’a ‘Hakan Amca’ diyecek kadar kendisine yakın hisseden çocuklar ‘teşekkür ederiz’ diyorlar. Bir lira bile harcamadan evlerine dönen kadınlar beklide unutulmaz bir anıyı hatıralarına kazımış oluyorlar. Bunun mimarı da kuşkusuz Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan. Kadınların ve çocukların mutluluğu, hayır duası ve sevgileri ise Tartan’ın en büyük hazinesi oluyor. ‘Bugün başkası için ne yaptın? sorusunun karşılığını da ‘’vatandaşı mutlu ettim’ oluyor. Kafasını her gün yastığa huzurlu koymak için laf değil, hizmet üreten Başkan Tartan da böylece amacına ulaşmış oluyor. ‘Mutlu kadın, mutlu aile’ sloganı ile bu hizmeti devam ettireceğini söyleyen Tartan, “Görevde olduğum sürece kadınlarımızı el üstünde tutacağım. Onlar bizim analarımız, kız kardeşlerimiz, kızlarımız. Bir evde kadın mutluysa, o evde huzur ve sevgi vardır” diyor. O da bu huzura, sevgiye karınca kararınca katkıda bulunuyor. Sevgiyle ellerinden tutuğu kadınları her daim yüceltiyor.