İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde derelerin tamamını güvenli hale getirmek için korkuluk imalatlarını sürdürüyor. 2013 yılından bu yana derelere 36 kilometre uzunluğunda korkuluk takan Büyükşehir Belediyesi, 13 derede 12.3 kilometrelik korkuluk imalatı daha yapmak için iki ayrı ihale daha düzenledi. Öncelikle Bornova Çayı, Karabağlar Çitlenbik, Küçük Çiğli, Bornova Laka, Bayraklı Ilıca ve Karabağlar Uzundere derelerine takılacak korkuluklar için ihaleye çıkan İZSU, Bornova Ergene Mahallesi'nden geçen Bornov  a Çayı'nda çalışmalara başladı.

Karşıyaka Bostanlı, Karabağlar Poligon, Gaziemir Irmak, Bergama Ayvaz Ali Deresi, Balçova Hacı Ahmet Deresi, Bornova Manda ve Kavaklıdere derelerinde yapılacak korkuluklar için de ihale süreci tamamlanarak imalat çalışmaları başlatıldı.

Araçlar ve özellikle çocuklar için tehlike arz eden dere kenarlarının bu çalışmalar kapsamında güvenli hale getirildiğini söyleyen İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, öncelikle derenin durumuna göre 50 santimetrelik duvar ördüklerini ve üzerine 1 metre yüksekliğinde demir korkuluk taktıklarını belirtti.