14 yıl önce evliliği nedeniyle Japonya'dan gelerek Türkiye'ye yerleşen Michiru Taşçıoğlu, daha önce hobi olarak ilgilendiği yüzme branşında kendisini ve 11 yaşındaki kızı Mina'yı geliştirmek için birlikte Dokuz Eylül Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü ailesine katıldı. İnciraltı Sağlık Yerleşkesi'ndeki kapalı havuzda, deneyimli Antrenörler Erkan Günay ve  Nazmi Uzun eşliğinde çalışan anne – kız, disiplinli program ve azimli mücadelenin meyvelerini kısa sürede topladı.

43 yaşında ve bir çocuk annesi olan Michiru Taşçıoğlu, 30 Haziran'da yapılan Urla Open Water (Açık su) Türkiye Şampiyonası'nda 40-44 yaş kategorisinde 18 rakibini geride bırakarak Türkiye Şampiyonu oldu. MEV Koleji öğrencisi  olan kızı Mina Taşçıoğlu da Marmaris'te 20-22 Nisan tarihleri arasında yapılan 11-12 Yaş Yüzme Şampiyonası'nda 200 metre kurbağalamada Türkiye Üçüncülüğü'nü elde ederek kürsüye çıktı.

DEÜ Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Öğr.Görevlisi ve Gençlik  Spor Kulübü Koordinatörü Erkan Günay, "Rektörümüz Prof.Dr. Mehmet Füzün ve kulübümüzün başkanlığını üstlenen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alp Timur'un büyük desteği ile yüzme branşında iyi bir ekip kurduk. İlk etapta 55 sporcuyu yetiştirmeye başladık. 9 ay içinde çeşitli yarışlarda 40'a yakın madalya aldık. Bizimle birlikte çalışan 12 antrenörümüz var. Nazmi Uzun, Galatasaray kulübünün eski yüzücüsü ve Fenerbahçe eski antrenörü. Anne – kız yüzücülerimiz Michiru ve Mina çok yetenekliler, gelecek vaadediyorlar. Nazmi hoca ile Mina'yı uluslararası yarışlara hazırlayacağız, Michiru da masterlarda rekora yüzebilir" dedi.  

Spor hayatına ortaöğrenimi sırasında Japonya'da atletizm ile başladığını belirten Michiru Taşçıoğlu da, Tokyo'da okul atletizm takımında yarışlara katılıp derece aldığını, yüzme sporuna ise profesyonel anlamda DEÜ Gençlik ve Spor Kulübü'nde başladığını, başarılarının süreceğini belirtti.