Dikili Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü ile İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Dereler Bakım ve Körfez Tarama Şube Müdürlüğü işbirliğinde Dikili ilçesini kapsayan dere ıslah, bakım ve menfez çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Çandarlı’dan başlayıp Bahçeliköy'e kadar olan alan içerisinde bulunan derelerde temizlik, ıslah ve korkuluk çalışmalarını sürdüren ekipler, şu ana kadar Sülüklüdere, Karadere ve Karaçalı derelerinde sonuca giderken bir yandan da Deliktaş Mahallesi'nde taşkın riskinin ortadan kaldırılması ve yaya ile araç ulaşımın rahatlatılması amacıyla icra ettiği menfez çalışmalarını başarı ile tamamladı. 

 
Karaçalı Deresi Daha Güvenli Hale Getirildi

Dikili Belediyesi organizasyonunda, İZSU Dereler Bakım ve Körfez Tarama Şube Müdürlüğü ekiplerince özellikle Mavikent, Maki, Manolya, Ormancılar, Yeni Göktaş, Damlakent, Şebnem, Duygu, İntis, Nemka ve Simkur Sitelerinin içerisinden geçen Karaçalı Deresi'nde yapılan bakım, onarım, temizlik çalışması ile istinat duvarı ve korkuluk yapım işlemleri bölgeyi adeta cennetten bir köşe yaptı. Gerçekleştirilen bakım ve ıslah çalışmalarının sonrasında bölge yağışlı havalarda ortaya çıkabilecek su taşkınlarına karşı güvenli hale getirilirken, 3 bin metre uzunluğundaki alanda ortaya konan istinat duvarı ve korkuluk imalatları sayesinde bölge yaşlılar, çocuklar ve araçlar için daha güvenli hale getirildi.

“Kritik Noktalarda Başarılı Çalışmalar İcra Ediliyor”

Gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler veren Dikili Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdür Vekili Tamer Kurnaz,  Dikili ilçesi genelinde yer alan derelerin çevre ve insan sağlığına tehlike arz eden noktalarında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği büyük destekle kapsamlı bir düzenleme ve bakım çalışması icra edildiğini ifade etti. Kurnaz, "İZSU Dereler Bakım ve Körfez Tarama Şube Müdürümüz Fatma Mesutgil'in önderliğindeki büyükşehir ekiplerimiz ile kentimiz için kritik nokta özelliğini taşıyan derelerde çok önemli ıslah, bakım ve onarım çalışmalarını beraberce başarı ile yürüttük. Şu ana kadar yürütülen çalışmaların sonunda, taşkın tehlikesi bulunan, çirkin görüntüler oluşturan, çevreye zarar veren ve atıl durumda kalan derelerimizi hem güvenli bir hale hem de güzel bir görünüme kavuşturduk. Derelerin kentimize yakışır hale gelmesi için yapılan dere ıslahı çalışmaları ile menfez, korkuluk ve istinat duvarı imalatlarında başta İZSU Dereler Bakım ve Körfez Tarama Şube Müdürlüğü çalışanları olmak üzere emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyoruz" dedi.