Dikili'de 1 Haziran 2013 tarihindeki Gezi eylemi nedeniyle düzenlenen yürüyüşe katıldıkları gerekçesiyle 31 kişi hakkında, "Gösteri ve Yürüşleri Kanunu'na Muhalefet" suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Dikili Asliye Ceza Mahkemesi'nde altıncı celsesi dün görülen davanın karar duruşmasına; aralarında Dikili Belediye eski Başkanı Osman Özgüven, CHP Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, dönemin Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Dikili Şube Başkanı Ahmet Tutan, dönemin Eğitim-Sen Dikili Şube Sözcüsü Bekir Argun'un da aralarında bulunduğu 12 sanık ile sanık vekili avukatlar Soner Akgül, Hasan Altıparmak ve Nedim Değirmenci katıldı. Avukatlar önceki savunmalarını tekrar ederken, sanıklar birer birer söz alarak beraatlarını talep etti.

"ÖZGECAN İÇİN YÜRÜYEMEDİM"

Sanıklardan söz alan Sinan Demirdöven, "Geçtiğimiz günlerde Özgecan Aslan adlı kız kardeşimize yapılan canilik hepimizi derinden yaraladı. Özgecan'a yapılanlar meydanlarda barışçıl şekilde protesto edildi. Ben bu davanın etkisiyle bu barışçıl protesto gösterilerine dahi katılamadım. Özgecan için yürüyemedim" dedi.

KARAR AÇIKLANDI

Ardından kararını açıklayan mahkeme 28 sanığa beraat verdi. Sanıklardan Çağdaş İkiz, Sinan Demirdöven ve Deniz Öztürk'e dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri gerekçesiyle üç sanığın her birine 9 bin 700'er lira adli para cezası ile cezalandırılmasına ve 24 ay eşit taksitler halinde ödenmesine karar verdi.

CEZALARI BİRLİKTE ÖDENECEK

Duruşma sonrası basın açıklamasında konuşan Dikili'nin eski Belediye Başkanı Osman Özgüven, "Dikili'de de vatandaşlar demokratik haklarını kullanarak barışçıl bir şekilde basın açıklamasında bulunmuşlardır. Basın açıklaması ve barışçıl gösteri yapmak demokratik bir haktır. Bugün üç kardeşimiz şimdi Cumhurbaşkanı olan vatandaşa gezi protestoları eylemlerinde hakaret ettiği gerekçesiyle 10'ar bin lira para cezası aldı. Orada binlerce kişi yürüdü. Cezayı neye dayanarak verdiler bilmiyorum. Bu konuda bilirkişi tayin edilseydi, o çocukların hakaret ettiklerini binlerce kişi arasından seçerek raporlayabilirler miydi? O çocukların mağdur olmasına asla izin vermeyeceğiz. Kampanya başlatıp cezalarını hep birlikte ödeyeceğiz" diye konuştu.