Son zamanlarda artan terör olaylarını protesto etmek ve şehitleri anmak üzere sevginin kenti olarak anılan Dikili ilçesinde belediyenin öncülüğünde 'Zaferin Işığında Şehitleri Anma ve Saygı Yürüyüşü' düzenlendi.

Dikili Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında ilçede 'Zaferin Işığında Şehitleri Anma ve Saygı Yürüyüşü' düzenlendi. Katılımın yoğun olduğu etkinlikte bir araya gelen vatandaşlar, son günlerde yaşanan terör olaylarını ellerinde Türk bayraklarıyla gerçekleştirdiği yürüyüşle protesto etti.

Binlerce Dikilili Türk Bayraklarıyla Yürüdü

CHP'li Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Dikili Belediyesi Meclis Başkan Vekili Çiğdem Elibol, Dikili Jeotermal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Durak ile siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, belediye çalışanları ve vatandaşların katılımıyla düzenlenen yürüyüş Bülent Ecevit Kavşağı'nda başladı. Dev Türk bayrağının açıldığı, , "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Ne mutlu Türkün diyene", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Yaşasın Cumhuriyet", "Askere uzanan eller kırılsın", "Hepimiz Mehmet'iz" sloganlarının atıldığı yürüyüş, Dikili Atatürk Meydanı'nda son buldu. Yürüyüşe katılanlar ve alanda bulunan vatandaşlar Atatürk Meydanı'nda kurulan platform önünde saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu.

Hep bir ağızdan okunan İstiklal Marşı'nın ardından binlerce Dikili'ye seslenmek için kürsüye çıkan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93. Yılında Büyük Zaferi kararlılıkla kutlamak ve vatanın birlik, beraberliği ile büyük zaferin ışığında şehitleri anmak için bir araya geldiklerini belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bugün 30 Ağustos. 30 Ağustos dünya tarihinde çok önemli bir gündür. 30 Ağustos işgale karşı Anadolu insanın dil, din, ırk, mezhep ayrımı olmaksızın vatana bağlılık inancıyla, kararlılıkla, özgürlüğe yürüdüğü, Türkiye Cumhuriyeti'nin temeline ilk harcın konulduğu gündür. Asıl önemlisi Türk Ulusunun ümmetten millete giden ve Cumhuriyete olan sevdasının müjdecisi olan gündür. 30 Ağustos, dün olduğu gibi bugün de, yarın da egemenliktir, tam bağımsızlıktır, Misak-i Millidir, birliktir, kardeşliktir. İşte bu nedenle herkes çok iyi bilmelidir ki, ne ülkemizi bölmeye çalışan bölücüler ne de laik Cumhuriyetimize zarar vermek isteyenler asla hedeflerine ulaşamayacaklardır. Çünkü biz, kahraman ve asil kahramanların torunlarıyız. Hiçbir ayrımız gayrımız yoktur. Hiç kimseden de korkmuyoruz. Bu şanlı bayrak, bu Laik Cumhuriyet yıkılamayacak ve vazgeçilmeyecek tek kaledir. Lakin, 30 yıldır süren ihanette ve özellikle de son iki aydır kalleşlerce gerçekleştirilen hain saldırılarda kaybettiğimiz gencecik fidanlarımız yüreğimizi derinden yakmaktadır. Gencecik evlatlarımızı kara toprağa verdiğimiz, bu karanlık günlerin biran evvel bitmesi en büyük dileğimizdir. Bu inançla, bugün buradan bir kez daha yeter artık yüreğimiz yanmasın diyoruz. Analar ağlamasın istiyoruz. Kalleş pusularda genç fidanlarımız can vermesin, şanlı bayrağımız göklerde ebediyete kadar hep dalgalansın. Artık sevgi olsun ülkemizde ve dünyamızda, birlik olsun, kötüler hep yok olsun"