CHP'li Mustafa Tosun'un Dikili Belediyesi Başkanlığı koltuğuna oturmasının ardından verdiği talimatla fiziki durumu ile çalışma şartları gözden geçirilen Dikili Belediyesi Halkın Ekmek Fabrikası alınan radikal karar doğrultusunda son teknoloji kullanılarak yenileniyor. Dikili Belediyesi kuruluşu Jeotermal A.Ş. bünyesinde faaliyet gösteren fabrikada yapılan yenileme ve kapasite arttırma işlemi son aşamaya geldi. Yapılan çalışmalarla yıllardır görmezden gelinen, periyodik bakımları aksatılan ve neredeyse hurda haline gelen makineler yenilenerek, ekmek fabrikası yıllar sonra daha fazla hijyene, kaliteye ve üretimde maksimum talepleri karşılayabilecek son teknolojik sisteme kavuştu.

Daha kısa zamanda daha kaliteli ekmek üretilecek

Yapılan yenileme çalışmalarının ardından deneme üretimi süresinin de tamamlanmasıyla önümüzdeki günlerde modern haliyle seri üretime geçecek olan Dikili Belediyesi Halkın Ekmek Fabrikası sahip olduğu teknolojik ve fonksiyonel üstünlükleri ile hem daha kısa zamanda hem de daha az masrafla kaliteli ekmek üretimi yapacak. Tam otomatik taş tabanlı ve 10 göze sahip olan yeni fırınlar, haznesine tek seferde 400 adet ekmek hamuru alarak ve 20 dakika içerisinde üst kalitede ekmeğin hazır hale gelmesine imkan sağlayacak. Saatte ortalama bin 200 adet, günde ise talebe göre ortalama 12 bin ila 15 bin adet arası kaliteli ve hijyenik taş fırın ekmeğinin üretilmesine olanak sunacak yeni tesis aynı zamanda bölgenin ürün ve hizmet kalitesi ile fark edilen işletmesi olmayı hedefliyor.

Şubat ayında tam kapasiteyle hizmete girecek

Tesislerde yapılan revizyon çalışmalarını yerinde inceleyen Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, ekmek fabrikasının modernizasyonu çalışmalarında sona gelindiğini ve üretimin başlamasıyla birlikte Dikilili hemşerileriyle, civar bölgede yaşayan vatandaşların hijyenik şartlarda üretimi yapılan daha ucuz, daha kaliteli ekmekleri kolayca sofralarına götürebileceklerini ifade etti. Amaçlarının Dikilililere her konuda en iyi ve en kaliteli hizmeti sunmak olduğunu kaydeden Tosun, tesislerdeki makinelerin ömrünü tamamladığını, bu nedenle tamamının son teknoloji kullanılarak yenilendiğini ve tesisin Şubat ayında tam kapasiteyle hizmete girerek tüm bölgenin ekmek ihtiyacını karşılayacak üretimi yapacağını vurguladı.