30 gün boyunca 60 çocuğun, 10'ar kişilik gruplar halinde konuk olacağı kampa ilk 24 çocuk giriş yaptı. Vanlı depremzede çocukları Dikili Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi'nde, Dikili Belediye Başkan Vekili Erdoğan Doğan, Meclis Üyesi Hüseyin Çelik, CHP Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gülay Demir ile Belediye çalışanları karşıladılar.

Dikili Belediyesi Roman Dans Grubu'nun oyunları ile karşılanan çocuklara yolculuklarında 6 öğretmen eşlik etti. Dikili Belediyesi de çocuklar için 6 öğretmen tahsis ederken çocuklar Dikili'ye gelmekten dolayı çok mutlu olduklarını belirttiler.

Vanlı çocukları ilçede ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirten Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven; "Çocuklar bizim için çok önemli. Onlar bizim geleceğimiz, onlar bizim her şeyimiz. Onlara savaşların olmadığı, barışın ve adaletin hüküm sürdüğü bir dünyada kardeşlik duyguları ile yetişmelerinin önünü açmak zorundayız. Bu duygularla ilçemize gelen çocuklarımıza moral olarak iyi geleceğini düşündüğümüz bir program hazırladık" dedi.

Odalarına yerleştirilen çocuklar kaldıkları gün boyunca bir çok programa dahil edilecekler. Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün, Eğitim-Sen Dikili Temsilciliği ile birlikte çocuklar için hazırladıkları programda; film gösterimleri, yaratıcı drama dersi, Kukla atölyesi, müzik atölyesi, Dikili turu, Bademli gezisi, Bergama gezisi, tekne turu gibi aktiviteler yapılacak.

Dikili'de sürmekte olan 6.Türkiye Tiyatro Buluşması'na katılan, tiyatro grupları da Vanlı çocuklarla vakit geçiriyorlar.