Dünya Süt Günü nedeniyle Dikili Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmada, ilçede eğitim gören tüm ana sınıfı ile ilkokul 1, 2 ve 3. sınıf öğrencisi miniklere süt ikramında bulunuldu.

Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından çocuklar arasındaki süt tüketimini arttırmak için "Çocuklar süt içsin diye!" sloganıyla başlatılan çalışmayla ana sınıfı ile ilkokul 1, 2 ve 3. sınıflarda eğitim gören bin 500 minik öğrenciye tek tek süt dağıtılarak, sütün ve süt içmenin faydaları anlatıldı. Çalışma velilerden de büyük destek gördü.

'Çocuklarımız daha sağlıklı büyüsün diye'

Gerçekleştirilen proje hakkında bilgiler veren Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Aydan Evren, çok anlamlı bir çalışmaya imza attıklarına dikkat çekerek, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun'un çok önem verdiği bu proje dahilinde ilçedeki ana sınıfı ile ilkokul 1, 2 ve 3. sınıfların tamamında eğitim gören bin 500 minik öğrencide süt içme bilincinin artırılmasını hedeflediklerini belirtti.

Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Aydan Evren, "Mustafa Tosun başkanımız geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlıklı büyümelerini ve sağlıklı besinler tüketmelerini çok önemsiyor. Uzmanların hep dile getirdiği bütün çocukların sağlıklı büyümelerinde, beslenmelerinde sütün çok önemli bir besin kaynağı olduğu görüşünden yola çıkarak, bizler de Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü olarak ilçemizdeki tüm özel okul ve devlet okullarında 'Dünya Süt Günü' vesilesiyle bir çalışma başlattık. Sorumluluk alanımızdaki tüm okulları tek tek ziyaret ederek minik öğrencilerin sütle buluşmasını ve süt konusunda bilinçlenmesini sağladık. Çalışmalarımızı devam ettirerek çocuklarımızın daha fazla süt tüketmesini sağlayacağız. Bu da onların daha sağlıklı büyümesine büyük katkılar sağlayacaktır" dedi.