Dünyanın önemli spor olayları arasında gösterilen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun İzmir etabı 28 Nisan’da koşulacak. Bu yıl 48. kez düzenlenen tur güzergahının İzmir’de kent merkezinden geçmesi, ulaşım düzeninde bir günlük zorunlu değişikliğe gidilmesine neden olacak. Yarış günü Konak ve Alsancak bağlantısını sağlayan ana arterler saat 13.00 itibariyle yaklaşık 5 saatliğine trafiğe kapatılacak.

ESHOT Genel Müdürlüğü, yapılan trafik düzenlemesi çerçevesinde söz konusu saatlerde toplu ulaşımı sağlayan otobüslerin güzergahlarında zorunlu değişikliğe gitti. Buna göre:

1. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nı kullanarak Alsancak’a ulaşan hatlar, yarış süresince Mithatpaşa Caddesi’ni kullanarak Konak’a kadar hizmet verecek. Ayrıca 986 numaralı Fahrettin Altay- Halkapınar Metro hattı, yarış süresince Fevzipaşa Bulvarı-Basmane Meydanı- Mürselpaşa Caddesi’ni kullanarak Halkapınar Metro’ya ulaşacak.

2. İkiçeşmelik yolu ile Alsancak’a giden hatlar ise İkiçeşmelik – Fevzipaşa Bulvarı – Basmane Meydanı – Mürselpaşa Caddesi yolu ile Halkapınar Metro’ya ulaşacak.

3. Liman Caddesi yolu ile Alsancak’a ulaşan hatlar Alsancak Tren Garı önünden geri dönerek Halkapınar Metro’ya ulaşacak.

4. Fevzipaşa Bulvarı yolu ile Konak’a ulaşan otobüs hatları, Gazi Bulvarı’nı kullanarak Şehit Fethi Bey Caddesi’nde son durak yapacak.