Kaza, geçen yıl 5 Nisan'da Yuvuz Sultan Selim Caddesi'nde Buca Arena Stadı yanında meydana geldi. Refik Nizam (51) yönetimindeki 35 DA 0389 plakalı otomobile, olay anında sürücüsü tespit edilemeyen 35 AS 0950 plakalı otomobil sol arka kısmından çarpıp, takla atarak Buca Arena Stadı'nın otoparkına düştü. Kaza alev alan 35 AS 0950 plakalı otomobilde bulunan G.G. (20) kendini dışarı atarken, içinde sıkışan aynı yaştaki Yasin Saçınalp (20), yaralı olarak kaldırıldı, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Diğer otomobilde bulunan Refik Nizam (51), Buket Nizam Tatlıer (22), Güneş Nizam (47), Nükhet Kuru (22) ile Rüzgar Refik Tatlıer (2) ile Ecem Çağla Kuru (2) yaralandı.

TAM KUSURLU

G.G., otomobili kazada yaşamını yitiren Yasin Saçınalp'in kullandığını öne sürdü. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Ali Kuzu, hazırladığı iddianamede, G.G.'nin yönetimindeki otomobille aşırı hız yapıp karşı şeride geçtiğini, Refik Nizam'ın kullandığı otomobilin arka kısmına çarpıp takla attıktan sonra uçuruma düştüğünü belirtti. G.G'nin aracı kendisinin değil ölenin kullandığını iddia ettiğini, ancak bunun doğru olmadığının tanık beyanlarıyla da tespit edildiğini kaydetti. G.G'nin olayda şerit tecavüzü nedeniyle tam kusurlu olduğunu vurguladı, cezalandırılmasını istedi.

MAHKEME İDDİANAMEYİ İADE ETTİ

Mahkeme, iddianameyi eksiklikler olduğu gerekçesiyle soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Ali Kuzu'ya iade etti. Ölen Yasin Saçınalp ve sanığın DNA örneklerinin alınıp, araç içinde buna göre inceleme yapılmasını istedi. Savcılık, eksikleri tamamlayıp, hazırladığı iddianamayi 27 Mart 2012'de mahkemeye gönderdi. Mahkeme, G.G. için 'Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan 15 yıl hapis cezası istenen iddianameyi kabul etti.

AYAKKABIMLA UĞRAŞIRKEN KAZA OLDU

İzmir Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmaya tutuksuz yargılanan G.G. ile ölen Yasin Saçınalp'ın babası Şenol Saçınalp, annesi Ayten Saçınalp, avukatları Ahmet Çifçi ile olayda yaralananlar katıldı. Suçlamaları kabul etmeyen tutuksuz sanık G.G., otomobili kendisinin değil, ölenin kullandığını öne sürdü, "Olay günü arkadaşlarım ile konuşuyordum. Yasin, yanıma gelip araba ile gezmemizi istedi. Ben kendisine `İşe gideceğim, gezmeye gitmeyeceğim" dedim. Yasin gezelim diye ısrar etti, ehliyetinin olduğunu söyledi. Aracı kendisi kullandı. Stadın oradan aşağıya iniyorduk. Ben ayakkabımla uğraşıyordum, sarsılma oldu, gözüm karardı. Kendime geldiğimde çimlerin arasındaydım. Ayağımda Adidas marka bir ayakabı vardı. Aracı ben kullanmıyordum. Yasin Saçınalp, kullanıyordu" dedi.

Ölen Yasin Saçınlap babası Şenol Saçınalp ise "Kendim de emniyet görevlisiyim. Olay sonrası yaptığım araştırma ve tanıkların beyanlarına göre kazayı sanık yapmıştır. Olay tarihinden sonra geçen 15 ayda sanığın yalan söylediğini düşünüyorum. Biz olayın acısını halen yaşıyoruz. Sanıktan şikayetçiyim" dedi. Anne Ayten Saçınalp de sanıktan şikayetçi olduğunu belirtti. Olayda yaralananlar da şikayetçi olduklarını söyledi.

Tanık olarak dinlenen Kamil Can Zengin ile Muzaffer Bahadır Mansuroğlu, aracı sanık G.G'nin kullandığını, Yasin'in sağ ön koltukta oturduğunu belirtti.

SANIK TUTUKLANDI

Ölen Yasin Saçınalp'in ailesinin avukatı Ahmet Çiftçi, sanığın ısrarla aracı kendisinin kullanmadığını söylediğini, dinlenen tanıkların bunu yalanladığını belirtip, tutuklanmasını talep etti. Mahkeme heyeti, İzmir Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı Biyoloji İhtisas Dairesi'nden gelen ek raporu okudu. Raporda, aracın direksiyonundan alınan sürüntü ve araç içindeki spor ayakkabı sağ tekinden alınan örneklerin yeniden değerlendirilmesi sonucunda G.G'in DNA profilini içerdiğinin tespit edildiğini belirtti. Bu rapora göre sanığın tutklanmasına karar verildi. Durşmaya, elini kolunu sallayarak gelen sanık G.G., polis tarafından kelepçe takılarak cezaevine götürüldü.

Tutuklama kararının ardından konuşan baba Şenol Saçınalp ile anne Ayten Saçınalp, sonunda adaletin yerini bulduğunu, mahkemenin delilleri tam olarak ve eksiksiz toplayıp, olayı sanığın yaptığını ispatladığını belirtti.

AİLE TAZMİNAT DAVASI DA AÇTI

Kazada yaşamını yitiren Yasin Saçınalp'in babası Şenol ile annesi Ayten Saçınalp, avukatları Ahmet Çiftçi aracılığıyla ayrıca, sanık G.G. ve sigorta şirketlerine karşı maddi ve manevi toplam 450 bin TL'lik tazminat davası da açtı. Avukat Çiftçi, müvekkillerinin, ömrünün baharında oğullarını trafik terörüne kurban verdiklerini, biraz olsun mağduriyetlerinin giderilmesi için tazminat davası açtıklarını söyledi. Tazminat davası henüz sonuçlanmadı.