Malatya ile birlikte bu yılki fuarın onur konuğu ili olan Diyarbakır, iş dünyasının ağırlık olduğu bir heyetle geliyor. Malatya da yine kalabalık bir heyetle İzmir’de temsil ediliyor.

Diyarbakır Heyeti

İzmir Eski Valisi olan Diyarbakır Valisi M. Cahit Kıraç  uzun süre görev yaptığı  İzmir’e programları nedeniyle 1 Eylül’de  geliyor.  Fuar açılışında kentte olması beklenen Diyarbakır heyetinde Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gülten Kışanak ile Fırat Anlı, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Eyigün, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, Diyarbakır Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Abdullatif Aykul, Diyarbakır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ebubekir Bal, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Veysi İpek, TÜRSAB- Türkiye Seyahat Acenteları Birliği Günaydoğu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Esat Serdar Kahraman, DİSİAD- Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Burç Baysal, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Bayrak,  Kültür Turizm Daire Başkanı Muharrem Cebe ile Diyarbakır İl Kültür Turizm Müdürü M. Tevfik Arıtürk ve Diyarbakır İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Ertan Atalar da bulunuyor.

Malatya İzmir’e akıyor

Malatya heyetinde ise Vali Vasip Şahin, Vali Yardımcısı Mehmet Özel, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan, Kültür A.Ş Genel Müdürü Sabri Akın, Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Başkanı Selehattin Gürkan, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ile Genel Sekreter Abdullah Duran, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, İnönü Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat, Kuluncak Belediye Başkanı Mehmet Poyraz ve Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük de yer alıyor.