Nihal Işık- İzmir Tabip Odası, Türk Sağlık Sen ve SES sendikaları dün hastane önünde yaptıkları basın açıklamasında hastane yönetimine seslenerek, "Çalışanın hakkını kuruşu kuruşuna ödeyin" dedi.

İzmir Tabip Odası Türk Sağlık Sen Üniversitesi Şubesi ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) dün Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde toplanıp eylem yaptı. SES adına açıklama yapan Doç.Dr. Halis Ulaş, üniversite hastanesi çalışanlarının kurum borçlarını ödemekle zorunlu tutulduklarını, fakat bu borçların oluşmasına çalışanlar sebep olmadığını belirtti. Ulaş, "Sağlıkta performans uygulamasının hiçbir hastanede gerçekliği yok. Bu politikalardan vazgeçilmeli. Başhekimlikten toplantı talebimiz reddedildi. Sesimizi eylemlerle duyurmaya devam edeceğiz. Salı günü de tepkimizi ve taleplerimizi haykırmak için hastane önünde toplanacağız. Esnek çalışmaya ve ücretlerin düşürülmesine hayır diyoruz" dedi. 'Hastaneler işletme değildir', 'İnsanca yaşam' pankartları açan sağlık çalışanları hastane yönetimini protesto etti.

Türk Sağlık Sen Üniversite Şubesi Başkanı Yasamin Zengin, bu aydan itibaren üniversitedeki sağlık çalışanlarının döner sermaye oranlarının düşürüldüğünü belirterek, "Hekim grubunun döner sermaye oranı yüzde 200'den yüzde 150'ye, hekim dışı grubun ise yüzde 150'den yüzde 125'ye düşürüldü. Hastane başhekimliği tarafından hekimlere yapılan açıklamada, 'Sizleri hak kaybına uğratmayacağız' denmiş. Hemşire grubunu ise aynı açıklama yapılmış. Hastane görevli teknik grubunda yer alan personelin mağdur olacağını düşünüyoruz" dedi.