Gece, İzmir Çanakkale Karayolu’na çıkan yabani domuzlardan biri otomobilin çarpması sonucu öldü. Foçalılar yabani domuz sorununa çözüm bulunmasını istedi. Foça'nın CHP'li Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, sorunun çözülmesi için gerekli başvuruları yaptıklarını söyledi. Yaşadıkları dağlarda yiyecek bulmakta zorluk çeken ve özellikle geceleri sürüler halinde gezerek yiyecek arayan yabani domuzlar, Foça’nın Atatürk Mahallesi ve çevresindeki yazlık sitelerde yaşayanlara korku dolu anlar yaşatmaya başladı. Atatürk Mahallesi’nde fidan, çiçek ve bahçe bitkileri yetiştiren Hayrettin Avcı, bahçesine dadanan yabani domuzların iki köpeğini parçalayarak öldürdüğünü, onlardan korunmakta güçlük çektiğini söyledi. Hayrettin Avcı, gece, İzmir Çanakkale Karayolu’na çıkan domuzlardan birinin de otomobilin çarpması sonucu öldüğünü belirtti.

Şap hastalığı yayan yabani domuzların, bölgedeki büyük ve küçükbaş hayvanlar için önemli bir tehlike oluşturduğuna dikkat çeken Foça Ziraat Odası Başkanı Ercan Yüksektepe de “Besicilik yapan üyelerimizden bazıları hayvanlarında şap hastalığının görüldüğünü söyledi. Domuzların şap hastalığının en büyük yayıcısı olduğu unutulmamalı. Zaman geçirmeden gereken yapılmalı” diye konuştu.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ sorunun çözülmesi için gerekli başvuruları yaptıklarını söyleyerek “Üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Umarım ilgililer kısa süre içinde harekete geçer ve elbirliğiyle bu sorunu çözeriz”dedi.